Premijerka Ana Brnabić započela posetu Valjevu, sastankom sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem

Premijerka Ana Brnabić započela posetu Valjevu, sastankom sa gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem. Sastanku prisustvuje ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

Brnabić i Nedimović će nakon sastanka u Gradskoj kući obići Tehničku školu Valjevo, koja se nalazi u okviru strateškog plana Vlade Srbije kojim je planirano uspostavljanje 12 Regionalnih trening centara, kao i rekonstruisani deo Doma zdravlja, gde će im se pridružiti i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Strateški plan, u okviru kojeg se nalazi i Tehnička škola Valjevo, Vlada je usvojila sa ciljem obezbeđivanja adekvatnih kadrova za privredu i dugoročno povezivanjeobrazovanja i tržišta rada, a njim će 12 srednjih stručnih škola sa najistaknutijim rezultatima u saradnji sa privredom i sprovođenju dualnih progragama unaprediti u Reginalne trening centre.U unapređenje infrastrukture i modernizaciju opreme u tim školama planirano je ulaganje od 17 miliona evra kako bi mogle dodatno da razvijaju redovne dualne programe, a takođe i da se u njima vrše i obuke prekvalifikacije i dokvalifikacije za privredu.Tehnička škola Valjevo je već sama, uz podršku GIZ-a, adaptirala i opremila dve radionice, a planirano je opremanje i preostalih radionica.Radovima na rekonstrukciji Doma zdravlja obuhvaćena je kompletna rekonstrukcija objekta površine više od 5.000 metara kvadratnih, a ugovorena vrednost radova je 347 miliona 883.000 dinara.

Radovi na Domu zdravlja počeli su 13. novembra 2019. godine, rok za završetak je do kraja ove godine, a trenutno sun a 60 odsto i odvijaju se predviđenom dinamikom.

Kolubarski Info / Foto: INFO 24, SUPER SAT

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *