Saopstenje GO SNS VALJEVO

Pravilo da u javnom razgovoru, pogotovo ako se on vodi sa predstavnicima vlasti, trebala bi da dominira konvencionalnost, a upravo konvencionalnost je najvažnija mera ukusa, ali i smisla razmene informacija. Međutim, saopštenje GO SSP je svedeno na lični obračun, uz pretnje, podsticanje nasilja, netrpeljivost i cinizam bez iole dostojanstva. Teško je očekivati da njihov javni govor bude inspirisan moralnim nadzorima, kulturom dijaloga i kulturom neslaganja, gde mogu dati repliku argumentima. Njihov najveći problem je što im upravo argumenti nedostaju.

 

A argumenti bi mogli biti Srbija kojoj je vraćeno dostojanstvo, Srbija koja se gradi, Srbija sa boljim standardom naših građana. U svom saopštenju GO SSP poziva se na građane Valjeva govoreći u njihovo ime omalovažavajući rad predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Skupštinu grada Valjeva i gradonačelnika Lazara Gojkovića. Sam taj čin vređa sve građane Valjeva koji ne misle kao oni, a i
činjenica je da su nedavno pokazali u gradu na Kolubari koliko imaju pristalica.

 

Ovom gradu bi zaista pomogli kada bi posedovali bar jednu od osobina iz njihove završne rečenice saopštenja, a građani Valjeva greške iz prošlosti neće ponoviti!
“Greške iz prošlosti učtiva, vaspitana, vredna, obrazovana i poštena Srbija ovog puta ne sme ponoviti!”

Dragan Đilas promovišući svoju stranku bez jasne ideologije postaje hodajuća afera po gradovima Srbije. Jedina jasna Đilasova ideologija je želja da se vrati na vlast, ali narod bira!! Prošlo je 20 dana od Đilasove posete Valjevu i njegovog čvrstog obećanja da će naknadno obavestiti javnost koje su bile investicije u Valjevu u vreme dok je bio na vlasti. S obzirom na to da nije mogao da se seti ni jedne investicije, javnost je i dalje uskraćena za odgovor na postavljeno pitanje novinara.

Za devet godina na tri funkcije Dragan Đilas je uspeo da ostvari poslovni profit od najmanje 583 miliona evra, da stekne neskrivenu imovinu od 24 miliona evra, i pored brojnih sumnji da je finansijski oštetio državu i zloupotrebljavao položaj, ali kako reče Aristotel “ Mi smo ono što neprestano činimo” ili citirajući reči iz saopštenja GO SSP “Sami su birali put zla kojim bezobzirno gaze i to nikada ne smemo da zaboravimo”.

Previše je stvari koje ovde treba popraviti, pokrenuti, izgraditi, da bismo gubili vreme na frustracije onih koji su svojim delima pokazali koliko mogu i vrede.
Ovaj grad se menja ali zahvaljujući građanima Valjeva, lokalnoj samoupravi i podršci države i predsednika Aleksandra Vučića, a ne demagogijom koja nam je plasirana do 2012. godine i pljačkaškim privatizacijama širom Srbije za vreme vlasti kojoj je pripadao i Dragan Đilas.

Politika naše stranke je da data obećanja ispunimo, da novim investicijama građani Valjeva budu ponosni na svoj grad.

Gradski odbor Srpske napredne stranke Valjevo

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *