Politika je ozbiljna stvar i nešto čime se bave ozbiljni ljudi

Nakon današnje sednice Skupštine grada Valjeva, trebalo bi da je svakom našem sugrađaninu i više nego jasno da je Socijalistička partija Srbije u Valjevu ne samo postala dvojac bez kormilara, već i stranački brod koji se bez ikakve navigacije kreće političkom scenom Valjeva. Nakon što su sami pokrenuli inicijativu da predsednik države Aleksandar Vučić dobije zvanje počasnog građanina Valjeva, na današnjoj sednici su odbornici SPS-a rešili da budu uzdržani.

Njihovi koalicioni partneri iz Jedinstvene Srbije su pokazali nešto više političke mudrosti pa su podržali predlog koji su sami potpisali i time izbegli tešku blamažu koju su doživeli valjevski socijalisti. Kako oni shvataju politiku, najbolji je dokaz to što ne glasaju za sopstvene predloge i zaista je pitanje da li je to i dalje politička stranka ili privatno zabavište Đorđa Pavlovića i njegovih sapatnika. Politika je ozbiljna stvar i nešto čime se bave ozbiljni ljudi, a ne cirkus u kome će socijalisti izvoditi svoje predstave.

Realno su očekivali da će nakon izbora centrala iz Beograda uspeti da im obezbedi koaliciju u Valjevu, ali očigledno da su valjevski naprednjaci imali dovoljno argumenata za svoje rukovodstvo da isti taj i takav SPS ostave u opoziciji naredne četiri godine. Nakon što su postali svesni činjenice da im Beograd ne može pomoći, počeli su da opanjkavaju svoje neposredne rukovodioce u Valjevu što je i rezultiralo ostavkom Đorđa Milanovića, a nakon toga i da se obruše sve težim rečima na račun predsednika IO SPS Vladana Zagrađanina, neprestano ga optužujući da je žrtvovao Valjevo zarad nekih drugih koalicija na nivou Srbije.

Posle ovoga danas, izvesno je da tek sada ne postoji ni promil šanse za eventualnu koaliciju SNS-SPS u Valjevu. Naprednjaci su posebno osetljivi kada je u pitanju bilo koja tema vezana za njihovog predsednika, a SPS je danas pokušao da napravi politički cirkus u kome su izgleda samo oni učestvovali, jer je većina izglasala predlog i predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je proglašen za počasnog građanina Valjeva.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *