Predsednik Republike Aleksandar Vučić počasni građanin grada Valjeva

Na današnjoj sednici Skupštine grada Valjeva, usvojena je Odluka o dodeli zvanja Počasni građanin grada Valjeva.

Odbornici u Skupštini grada Valjeva usvojili su inicijativu za dodelu zvanja Počasnog građanina grada Valjeva, koju su podneli odbornici u Skupštini grada Valjeva Đorđe Pavlović i Dragan Popović Pop. U obrazloženju podnetog akta navedeni su razlozi zbog kojih predsednik Republike Srbije zaslužuje da dobije ovo zvanje. Skupština grada Valjeva je navedenu inicijativu uputila gradonačelniku grada Valjeva radi sprovođenja procedure propisane Odlukom o ustanovljavanju zvanja Počasni građanin grada Valjeva, nakon čega je gradonačelnik Valjeva doneo Rešenje o imenovanju Komisije za dodelu zvanja Počasni građanin grada Valjeva.

Komisija je jednoglasno utvrdila predlog da se Aleksandu Vučiću, predsedniku Republike Srbije dodeli zvanje Počasni građanin grada Valjeva, a odbornici su na današnjem zasedanju usvojili ovu odluku. Nakon usvajanja odluke, salo Skupštine grada Valjeva se prolomio gromoglasni aplauz odbornika.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković je obrazložio ovaj predlog i istakao da je „Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije koji je svojom borbenošću i upornošću u sprovođenju sveobuhvatnih reformi i promena, svojim znanjem i energijom suštinski  doprineo razvoju Srbije, zemlje sa šansom, države zasnovane na najvišim standardima razvijenog sveta.“

„Preduzeo je hrabre, jasne i konkretne korake na sveobuhvatnoj reformi Srbije, na jačanju njenih institucija, vladavini prava, sigurnosti građana i finansijskoj stabilnosti Republike Srbije.

Valjevo ceni i poštuje zalaganje predsednika Republike Srbije  i njegovo učešće u donošenju odluka važnih za razvoj kako grada Valjeva tako i čitavog Kolubarskog okruga. Brze saobraćajnice koje nas približavaju Beogradu, dolazak investitora koji će zaposliti našu omladinu, unapređenje turističkih potencijala Divčibara, gasifikacija koja će  rešiti problem zagađenja vazduha u Valjevu su samo neki od projekata koji našem gradu vraćaju dostojanstvo, a građanima Valjeva priliku da grade bolju budućnost.

Zvanje počasnog građanina je najviše priznanje koje jedan grad može dodeliti nekom pojedincu i time iskazati zahvalnost i poštovanje, a Aleksandar Vučić to nesumljivo zaslužuje“, zaključio je gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *