VUČIĆ U DNEVNIKU: Predsednik najavio veliku novčanu pomoć građanima, sjajne vesti za penzionere

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić bio je gost u emisiji “Dnevnik” na RTS. Aleksandar Vučić je govorio o projektu “Otvoreni Balkan” i izjavio da misli da je to istorijska odluka i da se nada da ćemo biti sposobni da je sprovedemo u delo. On je objasnio da je mnogo toga potrebno da bude urađeno, poput usaglašavanja PDV sistema, carisnkih sistema, da bi se sve spremilo za 2023. godinu.”Otvoreni Balkan” je ideja mira i stabilnosti i nije nam nametnuta, naveo je Aleksandar Vučić. Predsednik je izjavio da je dobrodošao svako ko želi da pristupi projektu “Otvoreni Balkan”. Vučić je rekao da očekuje rast BDP-a od 7 odsto, a da je za drugi kvartal rast bio 13,4 odsto. – Taj rast nam donosi sve. Donosi nam veće plate, veće penzije. Mi 20., do 22. septembra isplaćujemo 50 evra penzionerima, sredinom novembra isplaćujemo 30 evra penzionerima, ali i svim ostalim punoletnim građanima, a pre Božića još 20 evra – rekao je Vučić.

20 000 DINARA za penzionere

U februaru mesecu će svaki penzioner dobiti 20.000 dinara. Vučić je rekao da prijava za tu pomoć neće biti potrebna. Pre toga će penzije biti povećane, najavio je Vučić. On kaže da će minimalac biti 35.012 dinara. Vučić kaže da su to dobre i važne vesti za građane Srbije. Očekuje da će prosečna plata početkom sledeće godine biti 613 evra.

Geoks – To ćemo rešiti do kraja godine

– Što se tiče Geoksa, dve stvari su tu važne, morali smo prvo da privlačimo investitore, danas imamo kapitalne investicije, danas je drugačije, ali pomoću subvenicja smo imali zaposlene. Što se tiče radnika Geoksa , u 15. ili 20. septembra idem u Vranje, većina radnika će dobiti posao, razgovaramo sa Nemcima i Turcima, imaće i veće plate – rekao je Vučić. Vučić o situaciji u BiH Govoreći o situaciji u BiH, Vučić kaže da će Srbija raditi sve da sačuva mir i stabilnost. On kaže da nije dobro oktroisanje odluka sa strane. – Na obeležavanju “Oluje” će u Beogradu biti kompletno rukovodstvo Republike Srpske, pa ćemo razgovarati – rekao je Vučić.

FBI nije uradio ništa u slučaju Belivuk – Miljković

Vučić je čestitao policiji i BIA na dobro urađenom poslu u istrazi slučaja Veljko Belivuk – Marko Miljković. – FBI nije uradio ništa po ovom pitanju. Nema učešća FBI u slučaju “Belivuk”. Ništa nam nisu dostavili. U slučaju “Belivuk” radili su naša policija i BIA – rekao je Vučić. Mesec ili dva je država mogla da prati vođe ove kriminalne grupe zahvaljujući herojstvu pripadnika policije i BIA, objasnio je on. Vučić je najavio da će on i Vulin sutra podneti krivičnu prijavu sami protiv sebe zbog slučaja “Belivuk”. On kaže da je spreman da ide na poligraf i da odgovara na pitanja da li se ikada video sa Belivukom i Miljkoviće i da li je ikada bilo kakav kontakt sa njima ostvarivao. – Zna narod ko se u ovoj zemlji bori protiv mafije i ko im je stao na vrat – rekao je Vučić i istakao je da je interes građana da ne postoji mafija. Vučić je rekao da u Srbiji nema nijednog mafijaškog ubistva ove godine, što nije slučaj sa nekim zemljama koje Srbiji drže lekcije o vladavini prava. – U njihovim zemljama ubijaju novinare i borce protiv korupcije protiv kriminala – rekao je Aleksandar Vučić.

Vučić: Biće još medalja sa OI

Predsednik kaže da se nada da će biti još medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama i poželeo sreću našim sportistima. – Novak Đoković se borio za svoju zemlju. Zaslužuje svako poštovanje. On je ginuo za svoju zemlju i nije pobedio, pa šta sad? To je sport – rekao je Vučić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *