Ministarstvo prosvete: Osmaci polažu završni ispit 21. 22. i 23. juna

Učenici osmog razreda osnovnih škola polagaće završni ispit 21, 22. i 23. juna ove godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Vršilac dužnosti ministra prosvete Đorđe Milićević prisustvovao je sastanku Republičke komisije za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2022/2023. godinu i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu za školsku 2023/2024. godinu.

Sastanku su prisustvovali i rukovodioci školskih uprava, predsednici okružnih upisnih komisija i drugi akteri koji su uključeni u realizaciju tog procesa.

„Želim da se svima vama zahvalim na posvećenom i kvalitetnom radu na realizaciji svih aktivnosti koje su sprovedene do sada“, rekao je Milićević.

On je podsetio da su značajni partneri Ministarstva u procesu realizacije završnog ispita: Ministarstvo unutrašnjih poslova, Kancelarija za informacione tehnologije i E upravu, Javno preduzeće Pošta Srbije, Fakultet organizacionih nauka, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i škole.

Oni su vršioca dužnosti ministra izvestili o preduzetim aktivnostima, kao i onome što predstoji u narednom periodu do realizacije završnog ispita.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *