Srpska policija učestvovala u akciji presecanja lanca krijumčarenja migranata

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala UKP, u okviru Zajedničkog istražnog tima između Nemačke, Rumunije i Srbije, učestvovali u zajedničkom danu akcije presecanja lanca krijumčarenja iregularnih migranata preko balkanske rute.

U saopštenju se navodi da su uhapšene četiri osobe na teritoriji Nemačke i Rumunije, dok je jedna osoba uhapšena u ranijem periodu na teritoriji Srbije, a sumnjiče se za to da su tokom prošle i ove godine prokrijumčarili oko 800 migranata iz Turske u Nemačku balkanskom rutom preko Srbije.

Na identifikaciji osumnjičenih učestvovali su i policijski službenici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije.

Kako se sumnja, osumnjičeni su migrante uglavnom krijumčarili različitim transportnim sredstvima i krili ih u tovarnom delu kamiona, u nehumanim uslovima.

Ova akcija je izvedena u koordinaciji i sa Evrodžastom, Evropolom i austrijskom policijom.

Ministarstvo podseća na to da je u decembru 2022. godine formiran Zajednički istražni tim između Kancelarije javnog tužioca u Nemačkoj, Tužilaštva Vrhovnog kasacionog suda u Rumuniji i Tužilaštva za organizovani kriminal u Srbiji.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *