Nagrada grada Valjeva

Rok za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Valjeva je petak, 19. februar i tim povodom će predsednica Komisije za dodelu nagrade dr Zorica Jocić dati izjavu za medije u četvrtak, 18. marta 2021. godine ispred Velike sale Skupštine grada Valjeva u 10.30 časova.

Konkurs o dodeli Nagrade grada Valjeva je objavljen na sajtu grada https://valjevo.rs/Dokumenta/GradValjevo/Oglasi_Obavestenja/2020/nagrada_grada_2020.pdf i u listu „Napred“ 28. januara. Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave praznika grada Valjeva, 20. marta. Može biti dodeljena pojedincu, grupi za zajedničko delo ili pravnom licu, a može se dodeliti istom subjektu više puta.

Nagradu može dobiti lice koje je državljanin Republike Srbije i koje ima prebivalište na teritoriji grada Valjeva ili je imalo prebivalište na teritoriji grada Valjeva u periodu dužem od 10 godina.

Nagrada grada Valjeva se dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u oblastima: privrede, poljoprivrede, obrazovanja i vaspitanja, stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata, nauka, inovacija i pronalazaštva, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i sport.

Nagrada se dodeljuje za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se dodeljuje nagrada.

U jednoj godini dodeljuje se najviše 14 nagrada i to po jedna nagrada za svaku oblast.

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *