Mionica kod Vlade Srbije konkurisala sa 37 projekata

Mi nastojimo da obezbedimo novac za realizaciju što više prioritetnih projekata, kako bi naši Mioničani živeli što bolje, i kako bismo deci Mionice obezbedili bolju budućnost – kaže predsednik opštine Boban Janković.

Opština Mionica učestvuje s 37 projekata, vrednih preko 350 miliona dinara, na konkursima koje su na osnovu odluke Vlade Srbije raspisala nadležna ministarstva i Kancelarija za javna ulaganja. Do sada je prihvaćeno i odobreno više od polovine predloženih investicija. Očekuje se da će republika pružiti pomoć u svih 37 planiranih ulaganja. Predsednik opštine Mionica, Boban Janković analizirao je sa saradnicima odobrene i predate projekte radi definisanja rokova i prioriteta u njihovoj relizaciji, kao i o projektima koji će biti predati u narednom periodu.

– Mionica jeste mala opština, ali ne krijemo da imamo velike ambicije. Mi nastojimo da obezbedimo novac za realizaciju što više prioritetnih projekata, kako bi naši Mioničani živeli što bolje, i kako bismo deci Mionice obezbedili bolju budućnost. Naša budžetska sredstva su ograničena, i zato nismo sedeli skrštenih ruku. Tražili smo podršku za projekte od značaja za našu lokalnu samoupravu. Izuzetno sam zahvalan Vladi Srbije, Kancelariji za upravljanje javnim ulaganjima i nadležnim ministarstvima koja podržavaju naše planove i pomažu njihovu realizaciju. Svi projekti, koje smo do sada predali, i s kojima ćemo konkurisati u budućnosti usmereni su na drastično unapređenje kvaliteta života svakog stanovnika Mionice – rekao je nakon sastanka Janković.

Najveći broj projekata odnosi se na unapređenje i razvoj vodovodne i kanalizacione mreže, izgradnju puteva, rekonstrukciju škola i razvoj kulture.

– Mi moramo da radimo. Svakog dana. Novac koji dobijemo sa republičkog nivoa biće značajna podrška našem opštinskom budžetu, koji već četvrtu godinu zaredom ima investicioni i razvojni karakter – rekao je Janković.

Kolubarski Info 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *