Valjevo: Počela rekonstrukcija Ulice Vladike Nikolaja u dužini od 2,5 kilometra

Danas su počeli radovi na rekonstrukciji Ulice Vladike Nikolaja poznatije kao „Duple trake“. Prilikom današnje posete gradilištu, dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva, izjavio je da će se ova saobraćajnica, koja ima veliki značaj za Valjevo, rekonstruisati etapno.

rekonstrukcija duplih traka 1
Foto: Željko Bošković

Sada se rekonstruišu ulazne trake u dužini od 2,5 kilometara za šta će se iz sredstava JP „Putevi Srbije“ utrošiti 15 miliona dinara. Na delu saobraćajnice kroz Valjevo asfaltiraju se obe kolovozne trake, jer su tu i najoštećenije, dok će se na preostalom delu iz pravca Popučaka (Iverak) obaviti delimična rekonstrukcija, na mestima gde je kolovoz dotrajao. Očekuje se da će radovi na rekonstrukciji izlaznih traka biti nastavljeni u idućoj godini.

rekonstrukcija duplih traka 2
Foto: Željko Bošković

Valjevski putari koriste povoljne vremenske uslove za završetak započetih radova na putevima u selima, a u gradu je već završeno asfaltiranje Užičke ulice u dužini od 750 metara koja je bila u lošem stanju. Ova ulica je na važnom pravcu prema Kosjeriću i Užicu preko Divčibara.

rekonstrukcija duplih traka 4
Foto: Željko Bošković

“Ostalo je da se u narednoj godini završi i asfaltiranje trotoara, kako je to već urađeno u Pantićevoj, Dušanovoj i drugim ulicama u gradu. Nastojimo da iz svojih sredstava i uz pomoć države rekonstruišemo i asfaltiramo što više ulica i puteva. Pri tome se vodi računa o prioritetima i to radimo po unapred utvrđenim kriterijumima”, naglašava gradonačelnik Gvozdenović.

Inače, za proteklih godinu i po dana, rekonstruisano je i asfaltirano čak oko 80 kilometara ulica i puteva u selima.

J. Stojić

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *