„Dečja nedelja“ u Valjevu u znaku poštovanja prava dece

Širom Srbije počelo je obeležavanje „Dečje nedelje“, manifestacije koja traje do nedelje, 13. oktobra i u okviru koje će se za decu svih uzrasta organizovati brojni programi.

decija nedelja valjevo 4
Foto: Željko Bošković

U Prvoj osnovnoj školi koja je izabrana za domaćina ovogodišnje „Dečje nedelje“ u Valjevu upriličeno je svečano otvaranje manifestacije, a u ime domaćina obratila se direktorka škole Mileva Mojić. Predsednik Odbora za utvrđivanje i sprovođenje programa „Dečje nedelje“ i član Gradskog veća Dejan Bogojević je u ime grada Valjeva i gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića pozdravio svu decu našeg grada:

– Većina nas odraslih se trudi da se prava deteta poštuju. Znamo da dete ima pravo da misli i da iznesi svoje mišljenje, ali ne bi bilo loše da se opet podsetimo, a „Dečja nedelja“ je odlična prilika za to. I kao profesor želim da istaknem da je svaka nedelja dečja nedelja, a to nabolje znaju ljudi koji rade u prosveti!

decija nedelja valjevo 1
Foto: Željko Bošković

U holu Prve osnovne škole je organizovana izložba, deo likovno-literarnog konkursa, koji se sprovodi na nivou grada. Brojne tribine posvećene očuvanju zdravlja dece i omladine, sportski susreti, „Kvizijada“ na kojoj će učestvovati roditelji i deca, poklon predstava grada Valjeva za predškolce i prvake „Čarobnjak iz Oza“, koncert bubnjara, kao i niz muzičkih dešavanja, deo su mnogobrojnih programa koji će se održati ove sedmice u Valjevu.

U Prvoj osnovnoj školi je posađeno drvo generacije, što je tradicija prilikom početka svake „Dečje nedelje“, a školu domaćina Grad je darivao loptama.

decija nedelja valjevo 3
Foto: Željko Bošković

Ove godine se navršava 30 godina od donošenja Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta. Sa sloganom „Da pravo svako- dete uživa lako“,  pod pokroviteljstvom grada Valjeva, udružile su se osnovne i srednje škole, Predškolska ustanova „Milica Nožica“, Dom zdravlja Valjevo, Matična biblioteka „Ljubomir Nenadović“, Centar za kulturu, Crveni krst, udruženja „Naši snovi“, „Anđeli čuvari“ i „Zagrljaj“, Društvo za cerebralnu paralizu i Savez za školski sport Valjeva.

Na stotine dece iz valjevskih gradskih i seoskih škola će učestvovati u nekom od pripremljenih programa, tako da je grad Valjevo spremno dočekao još jednu „Dečju nedelju“.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *