Tešnjarske večeri opravdale očekivanja posetilaca svih generacija

Uoči večerašnjeg koncerta  Maje Berović (21 čas, plato Centra za kulturu), popularne pevačice, za koju se očekuje da će privući veliki broj posetilaca, može se već sada reći da su ovogodišnje Tešnjarske večeri ispunile očekivanja svih generacija.

Valjevski letnji festival započeo je odličnim koncertom Igora Starovića i grupe Divlji kesten. Nezaboravne hitove poput „Kristine“,  „Nataše“, „Suze krijem, same teku“, „Gori, gori“ i druge Valjevac Igor Starović je otpevao u glas sa svojim sugrađanima, dok je na nebu goreo veličanstveni vatromet, čime su zvanično počele Tešnjarske večeri.

vatromet tesnjarske veceri 2019
Vatromet prvog festivalskog dana, Foto: Željko Bošković

Drugo veče je bilo posvećeno Kikiju Lesendriću i hitovima rok grupe „Piloti“. Pena party i DJ veče trećeg dana manifestacije su okupili uglavnom mlađu publiku, koja se odlično provela.

Brojni su programi koji se održavaju tokom Tešnjarskih večeri, a koji okupljaju publiku svih generacija. Već prvog dana su predstavljeni novi modeli automobila „Škoda“, održana je škola rolera, koju već tradicionalno organizuje klub ekstremnih sportova „Extreme Family 014“ i vožnja u skejt parku Pećina.

Izložbu iz zbirke Narodnog muzeja iz Kragujevca, posvećenu jastucima i nekadašnjem ukrašavanju jastučnica, Valjevci mogu pogledati dok traje manifestacija u Narodnom muzeju u Valjevu. Pivske gurmanluke su posetioci Tešnjara mogli probati prvog dana manifestacije ispred pivnice „Golos“.

Nezaobilazan i veoma posećen deo Tešnjarskih večeri su dečje predstave. Do sada su odigrane „In pin čarapin“, „Šumska zavrzlama“, “Maca papučarka“, „Marko u zemlji igračaka“, „Letnje avanture vesele družine“, „Zlatokosa“. Večeras se igra „Pinokio“ u Letnjoj bašti Doma vojske od 20 časova.

predstava centar za kulturu tesnjarske
Foto: Željko Bošković
publika centar za kulturu tesnjarske veceri
Publika u velikom broju – Centar za kulturu, Foto: Željko Bošković

U nedelju su Valjevci uživali u obnovljenoj valjevskoj regati, kada su desetine čamaca u veselom spustu plovili Kolubarom, a održana je i prezentacija ronilačkog sporta u organizaciji Sportskog udruženja vodenih sportova NAVA. Šahovska simultanka u hotelu „Grand“ je privukla ljubitelje ove igre, profesor Dragan Nedeljković je održao dva predavanja o poju ptica i nazivima dana. Obnavljanje nekadašnjeg šetališta Valjevaca-korzoa, priče i fotografije, kao i muzika i poezija tog vremena, uz prisustvo starih Valjevaca i zaštitnog znaka ovog dela grada, akademika Matije Bečkovića, koji je tu upoznao ljubav svog života Veru Pavladoljsku, vratili su brojne posetioce u srećne 50, 60, 70-te godine prošlog veka!

regata na kolubari
Regata na Kolubari, Foto: Željko Bošković

Tešnjar je oživeo ovih dana, jer se u njemu prodaju proizvodi domaće radinosti. Gradski kafići, kafane i restorani su prepuni i ima dovoljno vremena do 10. avgusta da svi posete Valjevo i osete atmosferu autentičnog gradskog festivala.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *