Moderno dečje igralište za Novo Naselje

Pored Ilindanskog vašara u Mesnoj zajednici Novo Naselje, koji je održan 1. i 2. avgusta i koji  iz godine u godinu okuplja sve više posetilaca, kojima se nudi raznovrstan program, ovo je bila prilika da se stanovnicima ove mesne zajednice obnaroduju lepe vesti. Odbornik u Skupštini grada Valjeva Milan Gahić je pozdravljajući prisutne u ime gradonačelnika dr Slobodana Gvozdenovića, u ime Skupštine MZ Novo Naselje i u svoje lično ime, poručio da se u ovom naselju kreće sa izgradnjom najmodernijeg  dečjeg igrališta!

– Nadam se da ćemo i sedmi put i narednih godina ovde biti u što većem broju. Grad Valjevo je i ove godine, kao i prethodnih godina podržao manifestaciju. Posebno mi je zadovoljstvo da vas obavestim da je gradsko rukovodstvo donelo odluku da obradujemo najmlađe u našoj mesnoj zajednici. Preko puta crkvene porte krenućemo u izgradnju dečjeg igrališta, koje će biti najsavremenije u gradu Valjevu, a i šire, po evropskim standardima. Tako da  nećemo morati decu da vodimo na Pećinu ili u Beograd, sve ćemo imati ovde u našoj mesnoj zajednici- rekao je Gajić i poželeo lep provod svojim komšijama.

Foto: Željko Bošković

Tradicionalni Ilindanski vašar koji odlikuju šatra i muzika, nije izostao ni ove godine, ali su meštane ove mesne zajednice zabavljali i njihovi sugrađani koji igraju u KUD „Izvor“ , pevaju i sviraju. Popularna pevačica Ana Kokić je održala svoj koncert, pa Ilindanski vašar dobija obrise pravog festivala, kojim se mogu ponositi i veće sredine. Crkvena opština „Novo Valjevo“, Mesna zajednica, KUD „Izvor“ uz podršku grada Valjeva šest godina organizuju Ilindanski vašar u ovom delu Valjeva.

Foto: Željko Bošković

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *