Mountain Music Fest na Divčibarama 16. i 17. avgusta pod sloganom “Srce kuca jako”

Srbija ima mnogo muzičkih festivala, a u moru ponude uspeo je da se izdvoji MMF (Mountain Music Fest). Na Divčibarama u neobičnom ambijentu šume i podnožju ski-staze 16. i 17. avgusta pod sloganom “Srce kuca jako” nastupiće grupe Elemental i Plejboj.

Osim kvalitetnog zvuka, njegovi organizatori Andrija Marjanović, Matija Tripković i Vukašin Vlajković nude i brojne propratne sadržaje – avanturističke, umetničke, kulturne, edukativne i dečje radionice.

 

Foto: Promo

Andrija, Matija i Vukašin žive u Valjevu i nakon studija vratili su se iz Beograda u svoj rodni grad, a pokrenuli su festival pre tri godine s idejom da ponude program koji može da okupi celu porodicu.

– Udruženje Divčibare smo osnovali još 2012. i pored festivala brinemo o ekologiji, obeležili smo biciklističke staze na planini i pomogli da se napravi dečje igralište. Festival smo napravili iz ljubavi i nije nam ovo osnovni posao, već više hobi. Po zanimanju smo pravnici, arhitekte, elektro i poljoprivredni inženjeri, a veže nas što nas okuplja ljubav prema planini – kaže Andrija za Kurir.

 

Foto: Damir Dervišagić

Prvi put se ove godine MMF održava dva dana, a petak je rezervisan za Buč Kesidi i Ljubičice, dok u subotu nastupaju Elemental i Plejboj.

Poznati Divčibarci: Imamo podršku Vesne i Jezde 

Na Divčibare su iz Beograda pobegle mnoge javne ličnosti. Vikendicu tamo imaju Vesna Čipčić i Predrag Miki Manojlović.
“Od Vesne imamo podršku, kao i od njene kume Cece Bojković. I naravno od našeg Valjevca Nenada Jezdića”, objašnjava Andrija.

“Neki nude prašinu, a mi nudimo svež vazduh i planinu. U subotu, pored koncerata, publika može da uživa u dodatnim sadržajima. Program počinje u 12 sati i traje do ponoći. Hrabre mališane, kao i prošlih godina, čekaju avantura park i zip lajn, a za one kreativne, festival je organizovao radionice pravljenja lutkica, narukvica, pinjate i arhionicu. Posetioci će imati priliku da učestvuju u trci boja na pet kilometara, da se oprobaju u plesu, jogi, orijentiringu, streličarstvu i žongliranju, a pravićemo i Da Vinčijev most i organizovati neformalne razgovore s mladim naučnicima. U šumi će biti izložena dva automobila na električni pogon, a tokom dana puštaće se i ploče na Vilin stejdžu. Nama je najvažnije da svaki gost ode zadovoljan. Mi smo festival bez ograda i gužve”, zaključuje Marjanović.

 

Foto: Damir Dervišagić

 

Karte za MMF moguće je kupiti u pretprodaji za 500 dinara, na ulazu je 700 dinara. Za decu mlađu od deset godina ulaz je slobodan, a organizatori su se potrudili da ponude organizovan prevoz iz Beograda i Novog Sada.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *