Inspekcija Zvonku Svinji oduzela dozvolu za rad

Veterinarska inspekcija Podunavskog okruga oduzela je dozvolu za rad “Palanka Promet” doo u objektu za konfekcioniranje i prodaju proizvoda životinjskog porekla, na uglu ulica Vojvode Stepe i Njegoševe. Zvonko Stojković, u narodu poznatiji pod nadimkom “Svinja”, ima pravo žalbe na ovo rešenje, obavestio nas je načelnik Podunavskog okruga Nebojša Pavlović.

Možda se Zvonko Svinja neće ni žaliti na pomenuto rešenje, jer se svakako očekuje da građevinski inspektor u Smederevskoj Palanci ovih dana izda nalog za rušenje ovog objekta. “Palanka Promet” nije ispoštovala rok koji im je dat da sami uklone deo objekta koji odstupa od odobrene projektne dokumentacije. Rušenje se, u takvim slučajevima, vrši o trošku investitora.

“Palanka Promet” znatno je odstupila u gabaritu objekta u odnosu na građevinsku dozvolu. “Katastarski vlasnik Smederevske Palanke”, kako sam sebe naziva, smešnim ugovorom zakupio je deo navedene parcele u površini od 168,33m2, a povećanjem gabarita objekta zauzeo je površinu od 252,82m2, bez dokaza o pravu na istu.

Da podsetimo zašto je ugovor o zakupu ovog objekta smešan, iako je to preblaga reč. Dokumentacija o licitaciji za zakup bivše fabrike nameštaja “20. juli” nestala je iz arhiva, tako da se ne može sa sigurnošću tvrditi na osnovu čega je čika Zvonko zakupio ovaj objekat na 99 godina za 1.180.000,00 dinara. Ne zna se ni ko je sve učestvovao na licitaciji.

To je bitan podatak, kako bi javnost stekla jasan uvid u činjenicu da ga zakup za ovaj objekat košta 993,27 dinara mesečno sa sve PDV-om. Još smešnije je što je Zvonko odjednom uplatio celu sumu, za svih 99 godina, ali je, izgleda, zaboravio da plati PDV. A onda je srušio objekat koji je iznajmio i napravio za skoro 80 m2 veći. Nikada nije ni poštovao propise, pa što bi to radio u ovom slučaju.

PROČITAJTE JOŠ:  Zvonko Stojković truje decu u Valjevu?

Bar da ih je poštovao kada je kuhinji valjevskog vrtića dostavljao lepljivo meso neprijatnog mirisa i crvljiva jaja, u neadekvatnoj ambalaži i uz lažne deklaracije, a potom je radnicima vrtića, koji su odbijali da takvu hranu daju deci, pretio svojim “bivšim pripadnikom službe bezbednosti u penziji” i govorio im da “gledaju svoja posla”.

Ponovo javno pozivamo Stojkovića da kaže ko je taj “bezbednjak” kojim preti i daobjasni šta znači “gledati svoja posla”, kada se zaposleni u vrtiću trude da spreče trovanje dece? Jesu li Zvonku Svinji pare baš toliko pomutile mozak, da bi i decu trovao, samo da zaradi?

Nastaviće se…

epodunavlje.rs

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *