Priznanje „Label France Education“ za Valjevsku gimnaziju

Valjevsku gimnaziju posetio je gospodin Pjer Košar, ambasador Francuske u Srbiji, koji je tom prilikom uručio priznanje  „Label France Education“.
Direktor Gimnazije Predrag Jevtić je naglasio da ovo nije priznanje samo sadašnjih učenika i profesora, već je to višegodišnji kvalitetan rad i nastava. Dodeli priznanja prisustvovao je i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

 

„Za nas je ovo izuzetan dan, velika čast i zadovoljstvo da ugostimo ambasadora Francuske gospodina Košara. Ovo nije priznanje samo sadašnjih učenika i profesora, već je to jedan višegodišnji kvalitetan rad, kvalitetna nastava i izuzetno dobre promotivne aktivnosti, ne samo francuskog jezika, već i kulture, a to je ambasada Francuske i prepoznala. Zatim tu je i rad dvojezičnog odeljenja i ono što uvek volimo da istaknemo, da je francuski jezik ono što se voli“, naglasio je Predrag Jevtić, direktor Gimnazije.
Po rečima direktora Valjevske gimnazije, aktiv za francuski jezik u školi je veoma kvalitetan, što je i potvrdilo dobijeno priznanje.

 

Ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar je poručio da je Valjevska gimnazija prestižna ustanova, a ova oznaka ( priznanje) je zapravo znak izvrsnosti u nastavi što se francuskog jezika tiče.
„Mislimo da ova oznaka izuzetnosti u izučavanju francuskog jezika će dodati još pomalo ugledu škole, a ima ih ukupno sedam u celoj Srbiji. Ova oznaka je na neki način nagrada za rad i profesorima koji učestvuju u dvojezičnoj nastavi, ali i za profesore predmetne nastave i rad direktora škole“, naglasio je ambasador Košar.

 

Priznanje, odnosno oznaka se dodeljuje na predlog francuskog Ministarstva inostranih poslova i podrazumeva angažovanje lektora za francuski jezik koji dolazi u Gimnaziju, a koji će biti od pomoći za usavršavanje jezika.
Ambasador Košar je tom prilikom posetio učenike koji uče francuski jezik i poručio da postoje razni programi razmene za učenike sa partnerskim školskim ustanovama u Francuskoj, tako da su đaci često u prilici da odlaze i na razmenu u Francusku.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *