Posao za stalno dobiće 320 radnika „Krušika“

U fabrici „Krušik“ ubrzo će 320 radnika, koji rade na određeno vreme, dobiti stalno zaposlenje. To je najavila predsednica ASNS Ranka Savić nakon razgovora sa generalnim sirektorom „Krušika“ Vladanom Lukućem. kako kaže, da pregovori sa Ministartstvom odbrane o stalnom zaposlenju ljudi koji najduže rade na određeno vreme u „Krušiku“ trajali nekoliko mesece, te da je postignut dogovor da posao na neodređeno vreme dobije 320 radnika, a među njima ima i onih koji u vojnoj fabrici rade po nekoliko godina.

„ Zakon kaže da se na određeno vreme radi dve godine, maksimum tri godine. Sada nakon razgovora i pritisaka u Ministarstvu odbrane došli smo do toga da će u narednom periodu, ja se nadam za mesec-dva, 10 odsto od ukupnog broja zaposlenih u ’Krušiku’ dobiti ugovore za stalni radni odnos. To je uspeh , ali još uvek nismo preterano zadovoljni, jer ostaje jedan veliki broj radnika koji će i dalje raditi na određeno vreme“, rekla je predsednica ASNS.

U vojnoj fabrici “Krušik” u Valjevu na neodređeno vreme je zaposleno oko 1.200 radnika, dok na određeno vreme radi čak njih 2.000.

Kod generalnog direktora „Krušika“ dogovoreni su jasni kriterijumi za prijem radnika na neodređeno vreme. Kako je najavila Ranka Savić, prioritet će imati, prvenstveno, radnici sa najdužim stažom na neodređeno vreme.

„Cilj sastanka sa rukovodstvom “Krušika” je bio da insistiramo da tome da se postave kriterijumi za prijem radnika, jer smo želeli smo da predupredimo sve zloupotrebe, partijske kadrove, kumovske i rodbinske kadrove i tu smo načelno postigli dogovor, tako da ćemo preduzeti sve da bude primljeno 320 radnika koji su zaista potrebni, stručni i dobri radnici, koji rade duži vremenski period“, rekla je Savić.

1 Komentar

  1. Draga
    January 31, 2019 - 2:16 pm

    Ovo je siguran pokazatelj da se sve razvija i funkcionise onako kako bi gradjani Valjeva zeleli, Jedna plodna saradnja zajednickih interesa gradjana Valjeva i lokalnih vlasti

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *