Uhapšeni lajkovački funkcioneri

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno–informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela.

Uhapšeni su V. К. (1959) član Opštinskog veća opštine Lajkovac zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba službenog položaja i trgovina uticajem i G. B. (1975) predstavnik Građevinske autoprevozničke radnje „Dragan Marković” zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela trgovina uticajem podstrekavanjem i zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u saizvršilaštvu uhapšeni su LJ. N. (1967) odgovorno lice Opštinske uprave opštine Lajkovac kao i službenici Opštine Lajkovac i članovi Кomisije za javnu nabavku D. К. (1958.) , M. T. (1972), Ž. J. (1987) ,M. P. (1982) i B. P. (1989).

Postoje osnovi sumnje da je V.К. tokom marta 2018. godine po prethodnom dogovoru sa G.B. uticao na LJ.N. a ona na ostale osumnjičene – članove Кomisije za javnu nabavku da u postupku javne nabavke opreme-cevi prihvate skuplju ponudu ponuđača “Dragan Marković “, čime je Opštini Lajkovac pričinjena šteta u iznosu od 462.850 dinara.

V.К. i G.B. se sumnjiče i da su zloupotrebom službenog položaja, u istom periodu, u drugoj javnoj nabavci za ugradni materijal – kamen preduzeli protivpravne radnje i neovlašćeno dogovorili sa potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća, a u nameri da posao dobije jedini ponuđač „Dragan Marković“ sa kojim je i zaključen ugovor u vrednosti od 6.286.000 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati. Oni će, uz krivičnu prijavu biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, saopštio je danas MUP.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *