Gvozdenović demantovao laži bračnog para Vujanac

Povodom lažnih informacija iznetih od strane bračnog para Vujanac i dnevnog lista Blic, a u kojem ovo dvoje supružnika optužuju gradsku vlast Valjeva za širenje korona virusa u ovom gradu, oglasio se gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović demantijem koji prenosimo u celosti:  

Demanti na tekst “Propusti vlasti u Valjevu krivi za širenje epidemije”, objavljenom u listu „Blic“ od 1. aprila 2020. godine

Dnevne novine „Blic“ koje su jedne od najčitanijih novina u Srbiji, već duže vreme su zahvaljujući neobjektivnosti svog dopisnika iz Valjeva, poligon za političko obračunavanje sa vlašću u Valjevu. Svi dosadašnji netačni i tendenziozni tekstovi kojim čitaoce „Blica“ obmanjuje dopisnik iz Valjeva, a koji otvoreno agituje protiv gradske vlasti, nisu bili vredni spomena.

Nažalost, tekst koji je izašao u izdanju od 1. aprila, ne samo da je zasnovan na netačnim informacijama, nego unosi dodatni nemir među građane Valjeva, ali i sve ljude koji imaju rodbinu i prijatelje u našem gradu. Iz tog razloga, oštro demantujem sve što je u ovom tekstu napisano, tačnije izmišljeno!

U situaciji vanrednog stanja i teške borbe koju rukovodstvo Srbije, svi nivoi vlasti, zdravstveni sistem i svi građani, u našoj zemlji vodimo protiv opasnog Korona virusa, jedan tekst koji obiluje lažima, u funkciji je unošenja nemira i izazivanja rasula u Valjevu.

Nikakvi supervizori nisu boravili u Valjevu ni po čijem nalogu, a naročito ne po nalogu predsednika Republike Aleksandra Vučića! Anonimni sagovornik koji u tekstu saopštava ove lažne informacije ne postoji, već je sve što je objavljeno plod mašte i nemoći da se na bilo koji drugi način obračuna sa vlašću u Valjevu i sa mnom, lično!

Činjenica da je Valjevo u prvom trenutku postalo grad, koji posle Beograda ima najviše obolelih, posledica je sticaja okolnosti i dolaska zaraženih ljudi iz inostranstva, koje su dovele da se za kratko vreme zarazi veliki broj naših sugrađana. Pokušaj politizacije i zavađanja gradske vlasti sa sveštenstvom u Valjevu, takođe nije uspeo. Svi smo ujedinjeni u bolu zbog smrti našeg episkopa Milutina i molimo se za ozdravljenje obolelih sveštenika.

Hitne mere koje je gradska vlast preduzela, a koje su i po pet dana donošene pre nego što ih je propisivala sama Vlada Srbije, već daju rezultate i broj obolelih se naglo ne povećava. Valjevo je grad koji je među prvima zatvorio ugostiteljske objekte, frizerske i kozmetičke salone, kladionice, ograničio rad prodajnih objekata, otpočeo sa temeljnom i detaljnom dezinfekcijom gradskih površina i zgrada unutra i spolja, nabavio na hiljade maski, rukavica i dezinfekcionih sredstava, koje je podelio javnim službama i građanima, svakodnevno pomaže starim i siromašnim građanima kroz pakete pomoći itd.

Svi u Valjevu su se ujedinili u borbi protiv opasnosti, kakvu naš grad ne pamti u svojoj bogatoj istoriji! Svi, osim tendenzioznog i zlonamernog dopisnika iz Valjeva, koji i u ovoj situaciji vidi priliku za ostvarenje ciljeva, koje ne može nikako drugačije dostići osim lažima, ne mareći za interes čitalaca i građana Valjeva, već za sitne i lične interese!

Gradonačelnik Valjeva
dr Slobodan Gvozdenović

3 Komentara

  1. Draza
    April 1, 2020 - 9:36 pm

    Gradonacelnice,sasijte im krivicnu prijavu,ovo je cisti ko suza uznemiravanje gradjana i izazivanje panike!

    Reply
  2. Dragan
    April 1, 2020 - 11:50 pm

    Bračni par Vujanac je ZLO ovog grada!

    Reply
  3. SVETA
    April 10, 2020 - 5:54 pm

    Sramno ponasanje bracnog para.Pod hitno treba podneti krivicnu prijavu.Krajnje vreme da odgovaraju za svoje lazi.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *