U Valjevu nastavljena akcija podele paketa najugroženijim stanovnicima

U Valjevu je i danas nastavljena akcija  podele paketa pomoći najugroženijim građanima.  Podelu paketa vrše volonteri Gradske uprave , Crvenog krsta, ali i volenteri nekoliko sportskih udruženja. Novac za pakete obezbeđen je iz gradske kase, ali i od novčane pomoći privrede i pojedinaca.

Podela nabavljenih 200 paketa pomoći za najugroženije Valjevce nastavljena je i danas. Nakon jučerašnje podele borcima i porodicama palih boraca, pakete su dobili i najugroženiji meštani sela Bačevci. 

Tijosav Ninović, predsednik MZ Bačevci / Foto: INFO 24

“Danas smo počeli akciju deljenja pomoći najugroženijim stanovnicima, kojih ima jako mnogo u ovom kraju. Inače, Bačevci se nalaze na velikoj nadmorskoj visini i ja mislim da su jedno od najsiromašnijih sela u Srbiji. Ova će pomoć dobro doći našim meštanima”, kaže Tijosav Ninović, predsednik MZ Bačevci.

Paketi se najpre dele penzionerima sa malim penzijama, koji zbog zabrane kretanja ne mogu da nabavljaju životne namirnice, ali i stanovnicima udaljenih sela, naročito onih poput Bačevaca, gde je jutros osvanuo sneg.

Mirko Kovačević, pomoćnik gradonačelnika Valjeva / Foto: INFO 24

Delimo besplatne pakete pomoći najsiromašnijim meštanima Bačevaca, jer ih ovde ima puno, a i žive u dosta teškim klimatskim uslovima. Jer, ovim ljudima je jako teško da dođu do prodavnica, jer se nalaze daleko od grada”, kaže Mirko Kovačević, pomoćnik gradonačelnika Valjeva.

Novac za pakete pomoći obezbeđen je iz gradske kase, ali je u međuvremenu otvoren namenski raču, na koji su već pojedinci i privrednici počeli da uplaćuju sredstva za pomoć najugroženijim Valjevcima.

“I od tih sredstava obezbedićemo jedan veliki broj paketa, i to ne samo za najugroženije stanovnike Valjeva, već i za porodice sa velikim brojem dece, kao i za boračku populaciju. Pomoć će dobiti i porodice palih boraca, jer su svoj život dali za našu zemlju. Nastavak akcije pomoći očekujem i sledeće nedelje i zahvaljujem svima onima koji su uplatili sredstva na dinarski račun, koji je grad otvorio za ove namene”, kaže dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva.

Prvi čovek grada Valjeva kaže da će biti  otvoren i devizni račun, jer kako naglašava, veliki je broj ljudi iz dijaspore koji vole Valjevo i žele da pomognu ljudima u nevolji.

Za Kolubarski Info iz Valjeva, Nada Dželebdžić

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *