„Sveti“ Đorđe ubija narod Valjevski?

Kada pravi Sv. Đorđe ubija aždahu, Srpski narod kreće da ga slavi. A šta se dešava kada valjevski Đorđe Pavlović „ubija“ svoj  narod?

Pre tačno 31 godinu, pojavila se Socijalistička partija Srbije u Valjevu. Od tada, pa do danas, prisutni su u svakoj vlasti, ali i u opoziciji. Ne zna se, kako kažu Valjevci, kada su bili gori – u vlasti ili van nje. A dobro pamte građani, svega se sećaju. Svakog obećanja, učinjenog dela, ali i veoma ružnih postupaka i reči u poslednje vreme.

Osvrnimo se samo na protekle izbore, 2020., kada su socijalisti, zajedno sa Palmom, osvojili 16 mandata u gradskoj skupštini, tako reći, pola od vladajuće Srpske napredne stranke. Iako nekada zajedno, rame uz rame, rešiše sada da budu opozicija. I gle čuda, za govornicu  odmah izađe Đorđe Pavlović i poče da kritikuje vlast, kako ništa uradila nije.

„Učinak valjevske vlasti je – ništa“, reče Đorđe javno pre neki dan. Pa još da naiđe na veću pažnju javnosti, na press konferenciji, uz ćutanje od 20 sekundi, opisa svoje dojučerašnje političke prijatelje. Kaže, ništa naprednjaci nisu učinili, osim samih njih, Dačićevih kadrova, pa nabroja cela dva projekta –

rekonstrukcija sportske sale “Partizan” i izgradnja saobraćajnice u Privrednoj zoni. A narod se nađe u čudu pa pita – zar to nije uradio Lazar Gojković, uz pomoć Aleksandra Vučića? I još moli gradsku vlast da ne opterećuje predsdnika države, jer, kako reče, nije Vučić gradonaćelnik Valjeva.

I, da ne nabrajamo  dalje, ali sve se svodi na jedno – žal valjevskih socijalista što nisu u vlasti u svom gradu. A sami su tako izabrali, pa izgleda da su se pokajali. Ali, lepo kaže stari narod, „kasno Marko na Kosovo stiže“, pa tako i Đorđe sa svojim koalicionim partnerom.

A zaboravljaju valjevski socijalisti da su i oni, ne tako davno, bili predmet ogovaranja i nezakonitih radnji. Pa sada sve ono što si i sami činili, pripisuju novoizabranoj vlasti u Valjevu. A pamte Valjevci veoma dobro kako su ti isti socijalsti, pre samo godinu dana, zapošljavali familiju, kumove, poznanike, i to u javni sektor. I tada je na tapeti javnosti isto bio jedan Đorđe, ali Milićević, koji je, kako se kasnije saznalo, zaposlio kumove u JKP Vodovod. I kada se ovo pitanje nađe na skupštini, drugi Đorđe, ali Pavlović, upita odbornicu koja je i potegla pitanje, da li je to zapravo ona… Kaže, možda sam Vas sa nekim pomešao, jer ste i vi za tu odluku glasali? Ali, pamti narod pa se seća da je to stara praksa socijalista – kadija te tuži, kadija ti sudi, pa tako i to zapošljavanje, već decenijama poznato.

A bio je Đorđe Pavlović nekada prvi čovek JKP Vodovod Valjevo, pa otuda verovatno i zna znanje. I čim je prvi problem nastao, Đorđe podeo ostavku, kao moralni čin, kako to reče te 2015. godine. Znači, prvi problem i odmah je direktor nespreman… A što se prihvatio te funkcije, e, to niko ne zna. A uvek je bilo, ko visoko leti, nisko pada, pa tako i Đorđe…

E, sada je taj isti Đorđe šef odborničkog kluba u skupštini, pa valjda mu se osladilo da bude opozicija, jer, realno, kad si u opoziciji, onda nemaš ni brige i odgovornost. Ali narod ne zaboravlja data obećanja u predizbornoj kampanji, poput – rešićemo aerozagađenje, o kome je Đorđe zdušno mesecima govorio. Sada ga taj isti narod, koji ga je glasao, pita s punim pravom, kako ćeš Đorđe to reštit kada nisi u vlasti? Da li si opet Đorđe pobegao od odgovornosti, jer nisi sposoban da išta uradiš? Kako ćeš se Đorđe, pravdati pred šefom svojim?

Bilo kako bilo, pokazaće vreme. Ali do tada, narod iz Valjeva ima pravo da pita, ali i da dobije odgovor. Šta će dalje biti, videćemo.

A.Š.

1 Komentar

  1. Istina
    March 2, 2021 - 8:27 am

    Taj antisrpski pokret, udruženje, partija SPS je zlo za Srbiju od kada se pojavilo. To treba uništiti u korenu. Oni su direktni krivci što Srbi i danas danju, posle 30 godina, bauljaju i nemaju svoju državu. Oni su direktni krivci za gađanski rat, žrtve, izbeglice, inflaciju, Nato bombardovanje i što je najgore za odlazak mladih i pametnih ljudi iz srbije.
    Bruka što ta organizacija još postoji.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *