U Valjevu sve prohodno, u četvrtak koncert Željka Samardžića

Više od 30 sati u Valjevu pada sneg, pa je tako u gradu visina snešnog pokrivača oko 16 cm. Centralne gradske ulice su prohodne, kao i sve saobraćajnice koje su u program zimskog održavanja. Kada su u pitanju valjevska sela, sve ekipe su na terenu i čiste puteve po prioritetima, kaže za INFO 24 Lazar Gojković, gradonačelnik Valjeva.

Prema podacima meteorološke stanice u Valjevu, visina snežnog pokrivača na Divčibarama je 22 centimetra. Svi putevi koji vode ka ovom planinskom centru su prohodni, ali zbog snega na kolovozu, za šlepere i kamione sa prikolicom je zabranjen saobraćaj na putnom pravcu  Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona.

Prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje od danas , u Valjevu je 219 novozaraženih, dok je u bolnici trenutno na lečenju 79 kovid pacijenata, od čega je njih 14 na potpomognutoj respiraciji.

Grad Valjevo, ako organizator dočeka Srpske nove godine, ranije je napomenuo da “postoji mogućnost da se ugovor sa izabranim ponuđačem ne zaključi i da se manifestacija otkaže, odnosno ne održi, ukoliko to ne bude dozvolila epidemiološka situacija”. Ipak, prema poslednjim informacijama koje imamo i po izjavi gradonačelnika Gojkovića, koncert Željka Samardžića, koji je najavljen za četvrtak, 13. januar na Gradskom trgu, ipak će se održati. Pored koncerta, koji će trajati od 22 časa do ponoći, na platou Centra za kulturu u četvrtak 13. januara planirana je animatorsko-klovnovska interaktivna predstava za decu uzrasta od 3 do 12 godina.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *