Mlađi osnovci na neposrednoj nastavi, stariji osnovci i srednjoškolci po kombinovanom modelu

Tim za škole doneo je odluku da od  24. januara 2022. godine, učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će učenici od petog do osmog razreda pratiti nastavu po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe. Za učenike srednjih škola nastava će se takođe odvijati po kombinovanom modelu.

Branko Ružić, prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, izjavio je da su ovakvu odluku doneli nakon detaljne analize svih parametara i podataka nadležnih institucija i da je trenutno ovo najbolje rešenje i za učenike i za zaposlene. Takođe, naveo je da će Tim za škole, kao i do sada pratiti stanje i donositi odluke na nedeljnom nivou.
Tim za škole apeluje i očekuje od učenika i zaposlenih u školama, kao i roditelja učenika, da dosledno primenjuju mere lične zaštite od infekcije kako u školi, tako i van škole. Posebno je važno izbegavati masovna okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru, naročito ukoliko se tokom okupljanja ne primenjuju propisane mere lične zaštite.

Za  vreme i tokom boravka u školi, od momenta ulaska u školsko dvorište do napuštanja školskog dvorišta, obavezna je upotreba zaštitnih maski  za sve zaposlene, učenike i treća lica.
Takođe, potrebno je pojačati mere opšte i lične higijene (pranje i dezinfekcija ruku), a naročito voditi računa o redovnom provetravanju svih prostorija u kojima borave učenici i zaposleni u školi.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *