Momirović: Valjevo će biti jedan od motora Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji brze saobraćajnice Valjevo – Lajkovac, i tom prilikom rekao da je zadovoljan dinamikom kojom radi kineska kompanija “Shandong”.

Momirović je ukazao da će Valjevo u bliskoj budućnosti postati jedan od motora razvoja Srbije.

“Ovo je izuzetno važan projekat i za Valjevo i za Lajkovac. Brza saobraćajnica dovodi u Valjevo strane investitore. Planiramo da otvorimo 1000 novih radnih mesta u ovoj godini. Samo ”Hansgrohe”, kao svetski lider u svojoj delatnosti, otvara 500 radnih mesta, a svega toga ne bi bilo da ne postoji perspektiva izgradnje ovog puta. Brza saobraćajnica će imati 18 kilometara, vrednost projekta je 158 miliona evra, a zahvaljujući našim kineskim partnerima posao se odvija planiranom dinamikom, tako da će Valjevo dobiti primat u Zapadnoj Srbiji, a za nekoliko godina postaće motor razvoja Srbije”, rekao je Momirović.

Naglasio je da streme plati od 1000 evra i penzijama većim od 400 evra.

“Nećemo se zaustaviti dok to ne ostvarimo, a tome u prilog govori i podatak da trenutno širom Srbije gradimo i projektujemo 1200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica”, rekao je Momirović.

“Moram da se zahvalim kineskim partnerima, kompaniji “Shandong” koja je praktično predfinansirala radove u prethodnih godinu i po dana. To je jako velika pomoć i jako velika podrška i ovaj projekat je nešto što će dati Valjevu primat u ovom delu Zapadne Srbije. Takođe će i Lajkovcu dati jedan novi kvalitet u smislu saobraćajnog čvorišta ovog dela auto-puta Miloš Veliki i to je ono o čemu pričamo kada govorimo da ponovo gradimo i izgrađujemo našu državu”, rekao je Momirović.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *