Besplatni udžbenici za sve đake prvake u Mionici

Svim mioničkim prvacima, po peti put zaredom, opština Mionica obezbedila je besplatne udžbenike. Upisano je 98 prvaka, a za ovaj program budžetom je opredeljeno 980 hiljada dinara.

Na inicijativu predsednika opštine Mionica Bobana Jankovića, podela besplatnih udžbenika započeta je 2017. godine.

-Pre pet godina započeli smo ovu akciju. Cilj nam je bio da olakšamo roditeljima, a da našim prvacima na najbolji mogući način čestitamo polazak u školu.

Zahvaljujući sredstvima Vlade Republike Srbije, u Mionici su u velikoj meri poboljšani uslovi i kvalitet obrazovanja. Uloženo je preko 360 miliona dinara u obnovu školskih ustanova. Nastavićemo i dalje da investiramo u obrazovanje naše dece-rekao je Janković

Mionički prvaci će ove godine napisati svoja prva slova u rekonstruisanim i moderno opremljenim školama. U Mionici su kompletno renovirane osnovna i srednja škola, u čiju rekonstrukciju je uloženo 338 miliona dinara. Za obnovu škole u Rajkoviću izdvojeno je 26 miliona dinara, 1,2 miliona za renoviranje četvororazredne škole u Bukovcu,  dok je za osnovnu školu u Dučiću  izdvojeno 4,4 miliona dinara.

Mionički učenici su ovog leta imali priliku da besplatno borave na bazenima Sportskog centra „Mionica“, a mogli su i besplatno da pohađaju školu plivanja. U opštinskom Centru za razvoj i obrazovanje dostupni su mnogi sadržaji. Časovi glume, plesa, jezika, programiranja i dr. Sve to  besplatno mogu pohađati mionički đaci.

Za kraj školske 2020/2021. godine, najboljim mioničkim đacima predsednik opštine Mionica Boban Janković uručio je laptopove kao nagradu za postignut trud i uspeh.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *