Održana 11. sednica Skupštine grada Valjeva

Nakon usvajanja dnevnog reda, odbornici u Skupštini grada Valjeva konstatovali su prestanak mandata odborniku Ljubomiru Radoviću, sa izborne liste Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi, zbog podnošenja ostavke. Potom je potvrđen mandat novom odborniku Željku Trifunoviću, ing. elektrotehnike i računarstva, takođe sa liste liste Grupa građana Lokalni front Va – Slobodni ljudi.

Odbornici u Skupštini grada Valjeva usvojili su Odluku o dodeli zvanja Počasni građanin grada Valjeva Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike Srbije. Inicijativu za dodelu zvanja Počasnog  građanina grada Valjeva podneli su odbornici u Skupštini grada Valjeva Đorđe Pavlović i Dragan Popović Pop. U obrazloženju podnetog akta navedeni su razlozi zbog kojih predsednik Republike Srbije zaslužuje da dobije ovo zvanje. Skupština grada Valjeva je navedenu inicijativu uputila gradonačelniku grada Valjeva radi sprovođenja procedure propisane Odlukom o ustanovljavanju zvanja Počasni građanin grada Valjeva, nakon čega je gradonačelnik Valjeva doneo Rešenje o imenovanju Komisije za dodelu zvanja Počasni građanin grada Valjeva. Komisija je jednoglasno utvrdila predlog da se Aleksandu Vučiću, predsedniku Republike Srbije dodeli zvanje Počasni građanin grada Valjeva, a odbornici su na današnjem zasedanju usvojili ovu odluku.

Odbornici su usvojili rešenje o davanju saglasnosti na izmenu i dopunu programa poslovanja JKP „Vodovod“ Valjevo za 2021. godinu, kao i predlog zaključka o prihvatanju izveštaja o realizaciji programa poslovanja za period od 01.01.2021 – 31.03.2021. godine sledećih preduzeća: JP za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni „Kolubara“ , JKP „Vodovod“,  JKP „Toplana“, JKP „Vidrak“ i JKP „Polet“.

Usvojen je predlog Plana detaljne regulacije za izgradnju proizvodnog kompleksa „Urban – Technics“ d.o.o. Valjevo u delu naseljenog mesta Beloševac. Prema planiranoj nameni površina, područje u granici obuhvata Plana se nalazi u zoni ravničarsko – dolinskog ruralnog rejona – poljoprivredno zemljište. Planom detaljne regulacije je predviđena promena namene poljoprivrednog zemljišta u građevinsko zemljište.

Na današnjoj sednici Skupštine grada Valjeva usvojena je Odluka o prenosu prava korišćenja poslovnog prostora u sastavu stambeno – poslovne zgrade u Prešernovoj ulici bb u Valjevu, Zdravstvenoj ustanovi Apoteka „Valjevo“. Grad Valjevo prenosi ZU Apoteka „Valjevo“ pravo korišćenja poslovnog prostora u površini od 48 m2 u sastavu stambeno – poslovne zgrade u Prešernovoj ulici bb. Navedeni poslovni prostor nije neophodan za vršenje poslova iz delokruga organa Grada, isti je više puta oglašavan radi otuđenja i za njegovu kupovinu nije bilo zainteresovanih lica, a potreban je ZU Apoteka „Valjevo“ radi obavljanja poslova iz njene delatnosti.

Odbornici su na današnjem zasedanju usvojili predlog odluke o dopuni Odluke o pribavljanju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnu svojinu grada Valjeva.

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *