Sastanak povodom primene novog Zakona o borcu

Dana 30.03.2021. godine na poziv Ministarke za boračka pitanja Prof. dr Darije Кisić Tepavčević održan je radni sastanak povodom primene novog Zakona o borcu, izmene članova Zakona i uvođenje novih prava za borce i ratne vojne invalide.

Razlika u invalidnini za 2020 godinu za ratne vojne invalide, Cir, Mrvi i porodice poginulih boraca biće isplaćena 06.04.2021. godine a konačno isplate redovne invalidnine kreću kao i pre stupanja na snagu Zakona o borcu od 20 u mesecu.
Napravljena je i dobra saradnja Ministarstva za boračka pitanja sa službama boračko invalidske zaštite u Valjevu gde je obavljen onlajn dogovor oko rada između državnog sekretara Miodraga Кapora i načelnice odeljenja za društvene delatnosti Zore Bojičić i načelnika GU Nebojše Petronića.

To mnogo znači za korisnike naše članove borce, ratne vojne invalide, Cir, Mrvi i porodice poginulih boraca tj građane grada Valjeva.
Boračke legitimacije će izdavati Ministarstvo za boračka pitanja po dobijanju rešenja za koje korisnike je utvrđeno to pravo.

Mnoga prava će biti proširena po utvrđivanju dobijenog statusa jer iz dosadašnjeg rada se vidi da nema planiranog broja boraca i da je taj broj mnogo manji.
Saradnja sa Ministarstvom za boračka pitanja i Grada Valjeva je više nego odlična i isključivo samo u interesu prava koja treba da ostvari boračka populacija(borci, rvi, cir, mrvi i ppb).
Sastanku su prisustvovali i pomoćnica ministra Jelena Lalatović i državni sekretar Miodrag Кapor a ispred Udruženja boraca Gvozdeni puk i Udruženja boraca Valjevo Dejan Milošević Кuna i Bradić Ljubomir.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *