Obradović: Ako Merkel želi Astra Zeneku svojim građanima, zašto bismo mi robovali predrasudama?

„Da je primećeno bilo šta loše po zdravlje ljudi, vakcina Astra Zeneka bila bi poništena u zemljama za koje mediji tvrde da su te vakcine vraćene. One su zapravo samo vraćene na dodatna ispitivanja, jer je kod pojedinih žena primećena neka vrsta negativne reakcije. Ispitivanja će pokazati da li su ti simptomi vezani za vakcinu ili za neke druge uslova života i zdravlja tih ljudi. Suština je da su vakicne i Sputnjik i Astra Zeneka i Fajzer u Srbiji date u količini od 105.000 do 130.000 doza, jedino  su vakcinu Sinofarm  primilili oko milion građana“, kaže za mrežu INFO 24 Marija Obradović, ministarka državne uprave i lokalne samouprave.

Ona naglašava da je i Nemačka naručila  velike količine doza vakcine Astra Zeneka i njihovo jedino nezadovoljstvo je to što su od porudžbini dobili 30 posto manje.

„Ako jedna Angela Merkel u Nemačkoj želi da vakciniše svoje stanovništvo Astra Zenekom, zašto bismo mi u Srbiji robovali nekim predrasudama“, naglašava Marija Obradović, koja je ujedno i potpredsednica Srpske napredne stranke.

/ N.DŽ.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *