U Valjevu 69 zaraženih, od toga 11 radnika bolnice

Prema poslednjim informacijama broj osoba koje su zaražene korona virusom u Valjevu iznosi 69, od čega je 11 lekara valjevske bolnice. Ukupan broj zaražeih u Kolubarskom okrugu iznosi 80.

Zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić-Tepavčević iznela je danas na konferenciji za medije podatak da je u Opštoj bolnici u Valjevu 11 radnika ove ustanove pozitivno testirano, a da njih 180 nalazi u kućnoj izolaciji.

Te osobe nisu, kako je objasnila, još testirane, jer nije vremenski period kada to treba uraditi.

“Kada istekne period kućne izolacije, ako nema nijedan znak simptoma, biće testirane pre nego što se vrate na radne zadatke”, podvukla je ona podsećajući da u valjevskoj bolnici radi 1.241 zdravstveni radnik.

Epidemiolog Predrag Kon saopštio je da je u Srbiji usled virusa korona u poslednjih 24 sata preminulo još sedam osoba, ukupno 51, dok se broj novozaraženih u odnosu na prethodni dan povećao za 284 što ukupno iznosi 1.908 inficiranih.

Kon je rekao da su hospitalizovana 1.082 pacijenta, dok se na respiratoru trenutno nalazi 98 pacijenata.

Do danas u 15 sati ukupno je testirano 7.360 osoba.

Kon je istakao da je 88 pacijenata smešteno na Sajmu.

Među sedam smrtnih slučajeva u poslednja 24 sata – pet je muškaraca i dve žene, prosečne starosti 64,2 godine, a svi su imali i druge pridružene bolesti, naveo je Kon.

KOLUBARSKI.INFO

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *