U Ljigu nema zaraženih korona virusom

Na području ljiške opštine do sada nema registrovanih slučajeva obolelih od korona virusa. U samoizolaciji se nalazi 62 lica. Pored pranja ulica redovno se vrši i detaljna dezinfekcija javnih ustanova i stambenih zgrada kako u Ljigu tako i u većim mesnim zajednicama.

Dežurstva u call centru i opštinskom Štabu za vanredne situacije su tokom 24 časa i volonteri se trude da stignu do svih sugrađana kojima je pomoć potrebna. Snabdevenost radnji i apoteka je odlična, poštuju se sve mere koje je propisala Vlada RS tako da u ljiškoj opštini od uvođenja vanrednog stanja nije bilo kršenja ni jedne naredbe.Prva količina zaštitnih maski i rukavica od tri hiljade je već podeljena a očekuje se nova količina od pet hiljada komada.

“Zahvalio bih se svim sugrađanima koji su mere Vlade Republike Srbije shvatili ozbiljno i ostali u svojim domovima. Jedna smo od retkih ako ne i jedina opština, koja nema ni jedan jedini slučaj prekršaja zabrane kretanja, samoizolacije ni rada ugostiteljskih objekata”, izjavio je predsednik opštine Ljig Dragan Lazarević.

Kolubarski Info / Andrijana Srećković

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *