Krizni štab – tržni centri i kafići do 14 sati za vikend

Danas je održana nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona nakon čega su saopštene nove mere. Za vikend će sve raditi do 14 časova, osim prehrambenih radnji i apoteka, medicinskih ordinacija i laboratorija.

Pumpe će posle 14 časova biti otvorene samo za točenje goriva.

Kako je ranije saopšteno, podaci o broju novožaraženih ne ohrabruju, jer je juče registrovano više od 3.500 novih slučajeva.

Medicinski deo kriznog štaba prethodnih dana saopštavao je da se mora rigoroznije sprovoditi kontrola primene postojećih mera, ali i da se razmišlja o skracenju radnog vremena za ugostitelje.

Skijališta su označena kao mesta gde se zaraza najviše širi. Bilo je predloga čak i da se u mestima koja su označena kao žarištam ugostiteljski objekti zatvore tokom vikenda.

Prati se i epidemiološka situacija u školama, a ministar prosvete Branko Ruzić kaže da brojke nisu alarmantne, da je zaraženo 0,5 odsto učenika i oko jedan odsto nastavnika, te da se zaraza ne prenosi u školama.

Lekari iz kovid bolnica prethodnih dana ukazuju da su te bolnice ponovo pune, da je sve manje slobodnih meta u Beogradu, te da se razmišlja da se otvaraju kovid bolnice kije su izašle iz kovid sistema.

Komadant kovid bolnice Karaburma Ivo Udovičić poručio je juče kriznom štabu da se ogroman požar ne gasi baštenskim crevom i da se hitno preduzmu mere. On je poručio da treba da se ubrza masovna vakcinacija.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić protiv je skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, jer će mnogo ljudi u ugostiteljskom sektoru ostati bez posla.

Smatra da se zaraza isto širi u 13, 17 ili 20 sati, ako se ne poštuju mere, te da treba insistirati na poštovanju propisanih mera.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *