Situacioni centar na usluzi građanima

Situacioni centar grada Valjeva, broj telefona 064/875-2798, koji je sa radom počeo u utorak, 17. marta, na usluzi je našim građanima 24 časa. U toku jednog dana ovaj centar primi i do 150 poziva.

Većina poziva naših sugrađana je zbog davanja potrebnih informacija o radu nadležnih institucija, mogućnostima dobijanja dozvola za kretanje, upućivanja humanitarne pomoći…

Ovu pomoć, ali i nabavku namirnica i lekova za starije od 65 godina, koji nemaju nikoga da im ode u kupovinu, kao i javljanje na broj Situacionog centra obavljaju volonteri Crvenog krsta i zaposleni u Gradskoj upravi, dok celu logističku pomoć poput vozača, automobila i prostorija daje Gradska uprava Valjevo.

Volonteri Crvenog krsta u jasno obeleženoj opremi dolaze na adrese naših starijih sugrađana, preuzimaju novac kojim im kupuju lekove i hranu. Vozače i automobile je obezbedila Gradska uprava Valjeva, tako da volonteri stižu u sve delove grada. Za snabdevanje starih i usamljenih ljudi na seoskom području su zaduženi predsednici Mesnih zajednica, kojima se prosleđuju kontakti i zahtevi njihovih zemljaka u udaljenim područjima.

Situacioni centar je do sada obezbedio pomoć na terenu za oko 80 ljudi.

Za sada ima dovoljno volontera, a veliki broj je u pripravnosti u slučaju većeg broja zahteva.

Zloupotreba ovog broja ima retko i da bi se to sprečilo, pre izlaska na teren se proverava svaki zahtev i da li je pozivalac zaista stara i usamljena osoba, kojoj nema ko da pomogne.

Kolubarski Info

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *