Otvoren plivački bazen u Lajkovcu i dodeljena godišnja priznanja

Povodom Dana opštine u Lajkovcu je danas otvoren plivački bazen i prvi put dodeljena opštinska godišnja priznanja istaknutim pojedincima i organizacijama. Dan opštine se obeležava u znak sećanja na prolazak prvog voza kroz Lajkovac 16. septembra 1908. godine i početak razvoja varošice.

 

Velikom investicijom opštine Lajkovac Kolubarski okrug je dobio prvi zatvoreni bazen –  objekat veličine 2.000 kvadratnih metara, sa velikim bazenom dimenzija 33 sa 25 metara i dečjim od 25 sa osam metara, uz sve neophodne prateće sadržaje. Njime će upravljati opštinska Ustanova za sport i omladinu, koja rukovodi i Halom sportova, teniskim terenima i stadionima fudbalskih klubova Železničar i Zadrugar. Zajedno sa otvorenim odbojkaškim, košarkaškim i mini pič terenima, ovaj deo Lajkovca predstavlja pravi sportsko-rekreativni centar.

 

Na svečanoj akademiji, održanoj ispred kapitalnog objekta, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković je rekao:

 

– Za samo godinu dana već treći put otvaramo objekte koji su postali simbol naše male opštine. Prošlog 16. septembra otvorili smo potpuno rekonstruisanu zgradu OŠ „Mile Dubević“ u Bajevcu, u aprilu ove godine potpuno rekonstruisanu srednju školu „17. septembar“, uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije i podršku predsednika Aleksandra Vučića, i danas, posle nekoliko kamena temeljaca krajem 20. i početkom 21. veka, konačno pružamo priliku građanima Lajkovca i kolubarskog kraja da čitave godine koriste bazen u Lajkovcu. Lajkovac je poslednjih godina postao sinonim za odbojku, uz prelepu sportsku halu otvorenu 2015. godine, tako da se nadam da će i ovaj objekat iznedriti nove šampione. Ne zaboravite da je u sportu najvažniji timski rad, bez kojeg nema rezultata, tako da čestitam svim saradnicima i svima vama koji ste verovali u ovaj projekat.

 

Predsednik susedne opštine Ub Darko Glišić poželeo je opštinskom rukovodstvu i Lajkovčanima da i dalje prave objekte koji podižu standard i kvalitet života građana, kao što su škole i bazen. Predsednik Sportskog saveza Srbije Darko Štefanek rekao je da je izuzetno pohvalno da je Lajkovac dobio izvanredan zatvoreni bazen, kao i sve druge infrastrukturne projekte koje je realizovalo opštinsko rukovodstvo.

 

Skupštinskom odlukom, a na predlog komisije, prvi put u istoriji opštine Lajkovac su dodeljene povelje i plakete istaknutim pojedincima i organizacijama. Povelja za izuzetan doprinos razvoju srpske književnosti i afirmaciji Lajkovca u zemlji i inostranstvu pripala je književniku Radovanu Belom Markoviću. Plaketa i novčana nagrada u iznosu od 100.000 dinara dodeljena je KOVID ambulanti Doma zdravlja Lajkovac za značajan doprinos preventivnom lečenju i zaštiti zdravlja stanovništva opštine Lajkovac. Plakete u različitim oblastima pripale su i: Odbojkaškom klubu „Železničar“ za izuzetne rezultate i afirmaciju Lajkovca u oblasti sporta;  Crvenom krstu Lajkovac za izuzetne humanitarne akcije; preduzeću „Agro-Tara“ za humanost i društveno odgovoran odnos prema lokalnoj zajednici;  posthumno sportskom radniku Obrenu Radovanoviću iz Strmova za značajan doprinos unapređenju uslova za razvoj sporta; i Ivani Milošević, učenici četvrte godine Valjevske gimnazije, za postignute rezultate tokom školovanja.

 

Svečanoj akademiji prisustvovali su i pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Vladimir Ilić, direktor srpskog ogranka kineske kompanije „Šandong“ Čang Sjusjian, direktor za proizvodnju uglja RB „Kolubara“ Milan Mišković, odbornici SO Lajkovac, članovi Opštinskog veća, predstavnici Opštinske uprave, republičkih i opštinskih javnih ustanova i preduzeća.

 

U umetničkom programu učestvovale su članice pevačke etno grupe iz Valjeva i muzički trio „Amorozo“. Presecanjem vrpce bazen su otvorile odbojkašice „Železničara“, a prve su zaplivale članice Sportskog kluba za sinhrono plivanje „TENT“ iz Obrenovca, izvodeći kratku akrobaciju.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *