Od sutra proširenje kapaciteta KOVID ambulante, ostali pregledi odraslih u Novom naselju

Zbog sve većeg broja pregleda (u utorak 719 odraslih, od čega 317 prvih pregleda), testiranja i analiza, Dom zdravlja Valjevo je primoran da od četvrtka 16. septembra proširi kapacitete za preglede prehlađenih i KOVID pozitivnih pacijenata.

Osim u prizemlju, od sutra će se ovi pregledi obavljati i na odeljenju Medicine rada (drugi sprat – levi deo). Pacijente će pregledati šest lekara istovremeno, od ponedeljka sedam. Radno vreme je od 7 do 22 časa.

Testiranje na prisustvo virusa i rendgen snimanje i dalje će se obavljati u prizemlju, a analiza krvi u laboratoriji na prvom spratu.

Ostali pregledi odraslih građana od sutra će se obavljati u ambulanti Novo naselje, uz radno vreme od 7 do 20 časova.  U dve smene će raditi po četiri lekara Opšte medicine i Medicine rada. U novom naselju će funkcionisati i mini laboratorija.

 

Naglašavamo da će zdrava deca i trudnice  u narednom periodu za laboratorijske analize ići u Biohemijsku laboratoriju Opšte bolnice.

KOVID ambulanta za decu sa respiratornim infekcijama i dalje će biti u prizemlju Pedijatrije – drugi ulaz, dok je prvi deo namenjen preventivnim i sistematskim pregledima dece.

Sve ostaje isto i kada su u pitanju usluge Ginekološke službe. Za zdrave trudnice ulaz je sa zadnje strane zgrade – iza prostorija Službe hitne pomoći, a za KOVID pozitivne na bočna pokretna vrata, desno od glavnog ulaza Doma zdravlja.

Pregledi radnika i drugi specifični pregledi sprovodiće se u ambulanti Peti puk.

Podsećamo sugrađane da za produžavanje hronične terapije mogu koristiti brojeve telefona 064 8321 997 i 064 8321 431 radnim danima od 7.00 do 13.30, kao i sajt Doma zdravlja www.dzvaljevo.rs, klikom na Portal za pacijente i popunjavanjem jednostavnog formulara koji se nalazi na toj stranici

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *