Karavan “Izađi mi na teglu” u Valjevu

Danas se našim gradom širi prijatan miris pečene paprike jer je u posetu stigao karavan „Izađi mi na teglu“. Nacionalno takmičenje u pripremanju ajvara, počelo je 19. avgusta i trajaće sve do 12. oktobra. Karavan će obići više od 30 gradova širom Srbije.

izadji mi na teglu 4
Foto: Željko Bošković

Iz Turističke organizacije Valjeva, takmičarima i gostima obratila se direktorka Turističke organizacije, Ana Marković.

„Želim vam srećam početak i da pobedite u ovom današnjem takmičenju. Kao i prethodnih godina, Valjevo miriše na pečene paprike, a atmosfera je zabavna i radna. Nadam se da će pobednik današnjeg karavana u Valjevu direktno učestvovati 12. oktobra u Beogradu i da ćemo konačno uspeti da osvojimo nagradu za najbolji ajvar naše zemlje. Želim vam srećan rad, lepo se zabavljajte i pokažite vaše umeće. Očekuje nas i bogat kulturni i muzički program, tako da smo se pobrinuli da svi budete zadovoljni“, izjavila je Ana Marković.

ana markovic i dejan bogojevic
Ana Marković i Dejan Bogojević, Foto: Željko Bošković

Prisutne je pozdravio i član Gradskog veća za kulturu, Dejan Bogojević.

„Poštovani takmičari, dragi gosti, poštovani sugrađani! Dobro došli na karavan „Izađi mi na teglu“. Želim svim ekipama puno sreće i što bolji plasman. Nadamo se da će ovo lepo vreme i predivni ambijent biti inspirativan za vas. Grad Valjevo treću godinu za redom aktivno učestvuje i pruža pomoć u realizaciji ovog nacionalnog karavana, tako će biti i u budućnosti. Još jednom vas sve pozdravljam, želim vam prijatan i uspešan takmičarski dan “, rekao je Dejan Bogojević.

izadji mi na teglu 1
Foto: Željko Bošković

Ovo je šesta sezona nacionalnog takmičenja u pripremanju ajvara. Takmiči se ukupo 15 ekipa u izboru najboljeg recepta za domaći ajvar.

izadji mi na teglu 2
Foto: Željko Bošković

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *