Valjevska pivara počinje da proizvodi jagodinsko pivo

Valjevska pivara počela je proizvodnju Jagodinskog piva, potvrdila je direktorka prodaje te pivare Nataša Petrović.

“Tačno je da smo počeli sa proizvodnjom Jagodinskog piva i najverovatnije od ponedeljka biće u prodaji”, najavila je.

Valjevska pivara obavljaće, pored proizvodnje, i distribuciju jagodinskog piva, prenosi portal CentralMedia.rs. Reč je o svetlom pivu u bocama od 0,5 i 0,33 litra.

Preduzeće Brauerei Group iz Beograda, osnovano u decembru 2018, kupilo je “Valjevsku pivaru” u januaru ove godine po ceni od preko 3,5 miliona evra.

Osnivači beogradske firme registrovane početkom decembra prošle godine za proizvodnju piva su Živojin Jovanović i Miloje Blizanjac, iz Trlića kod Uba, i Zoran Kostić iz Brzeća kod Brusa. Jovanović je direktor uspešne Zemljoradničke zadruge “Trlić”, a Kostić prvi čovek firme “Brzmin” iz Brzeća.

Jagodinska pivara početkom godine je prodata iz stečaja za 50 miliona dinara jagodinskoj kompaniji “Ikstrejd”.

Bilo je nezvaničnih najava da će proizvodnja biti obnovljena posle dve godine od prestanka, međutim, očigledno je da je to uslovljavalo velika ulaganja, jer je reč o muzejskoj tehnologiji sa početka prošlog veka, što podrazumeva i visoke troškove.

Nije poznato da li je kupac Jagodinske pivare prodao brend “jagodinsko pivo” Valjevskoj pivari ili je ugovoren uslužni posao, ali to ljubitelje ovog piva ne treba ni da zanima, piše taj portal.

Jagodinska pivara osnovana je 1852. godine i predstavlja jednu od najstarijih fabrika u Jagodini.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *