Okrečeni grobovi

Čuo sam od nekog, ne tako davno, da oni koji pokušavaju da se pokažu u javnosti, preko medija, da su borci za pravdu, demokratiju…, a bili su u vlasti, istinski su iznutra truli, otrovani mržnjom, licemerni, o čemu svedoče njihovi postupci sa kojima liče na “okrečene grobove“ koji iznutra kriju trulež.

Tako i ja vidim stalne napade na trenutne vršioce vlasti od Raznih Darija koje su bile uz skute prethodnim vlastima, sada sa stisnutom kesom, jer je para ponestalo pa otuda i vriska pomešana s gnevom: “Kako je Grad mogao da skromnim sredstvima pomogne štampanje izabranih dela književnika Slavena Radovanovića i to za jubilej – 50 godina od prve objavljene knjige?”

Razne Darije su se setile da ne pišu o tome jer on nije u njihovom krugu plaćenika, pa su “bacili pesak u oči “ sa tekstovima kako je Grad finansirao večeru u “Hemingway-u” i kako je Slaven pojeo biftek, a ne 10 ćevapa sa lukom. Zaboravili su da je promocija bila u valjevskoj gimnaziji koju je Slaven završio, a slike mu tamo među znamenitim učenicima još uvek nema, da su i drugi vođeni na večere posle promocija poput Penceta, Pulike, Matije…

Razne Darije su se setile da skrenu pažnju sa pravog povoda, jer o njemu nisu ni pisali, i da ga provlače kroz sopstveno đubrište poput, kako je napisao, “HIJENE”. E, tu su se kvazi-intelektualci uzmuvali i dali podršku Raznim Darijama, pa je po njihovom – sad prokazano biti levičar i demokrata zaboravljajući šta su radili dok su bili na vlasti, da narod pamti, jer “ideja nije što i realizacija ideje”.

Narod je na izborima presudio da ih pošalje u prošlost. Utisak je – džabe krečite. Vaši tragovi zaudaraju od nepoštenja, od lažne hronike Valjeva ili, kako Slaven kaže, “od Jadra do Vistada”. U vašim medijima putevi se ne asfaltiraju, ulice ne rekonstruišu, nove škole se ne otvaraju, deca sa sela o trošku grada nisu bila na letovanju, mladi se ne zapošljavaju, Tešnjarske večeri su ukinute…

Slaven Radovanović

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *