Posle 30 godina asfaltira se put kroz Pričević

Meštani Pričevića, sela koje se nalazi oko 15 kilometara od Valjeva, kažu da se poslednjih godina dosta ulaže u njihovo selo i zahvaljuju se rukovodstvu grada Valjeva i gradonačelniku dr Slobodanu Gvozdenoviću što podržavaju selo i pomažu mu da se razvija. Teške mašine koje se od danas čuju u ovom selu, obradovale su ljude u Pričeviću, koji su na asfalt na glavnom putu kroz selo čekali 30 godina.

pricevic 1
Asfaltiranje puta kroz Pričević, Foto: Željko Bošković

Danas je počelo asflatiranje 1.650 metara puta, a novac je obezbedila Vlada Republike Srbije, preko JP „Putevi Srbije“, u okviru aktivnosti Vlade Srbije na ravnomernom razvoju Srbije. Veliku zahvalnost pored predsednika Republike Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, gradonačelnik dr Slobodan Gvozdenović je uputio i predsedniku IO SNS Darku Glišiću, jer, kako je rekao, ima dosta razumevanja za potrebe Valjeva i trudi se da se Srbija ravnomerno razvija.

pricevic 2
Asfaltiranje puta kroz Pričević, Foto: Željko Bošković

Predsednik Mesne zajednice Miloš Pavlović je rekao da je u Pričeviću tokom ove godine urađeno dosta i da selu jedino treba još dobrih puteva. Istakao je da je u junu počela da radi seoska ambulanta sa lekarom koji pregleda pacijente četvrtkom. Izdvojeno odeljenje škole u Tupancima, iako je trebalo da bude ugašeno zato što ima svega tri đaka, ipak će nastaviti da radi, jer ovo selo očekuju bolji dani, a samim tim će se rađati i više dece, rečeno je danas prilikom obilaska radova na asflatiranju puta u Pričeviću.

“U Pričeviću tokom ove godine urađeno je dosta i selu jedino treba još dobrih puteva. U junu je počela da radi seoska ambulanta sa lekarom koji pregleda pacijente četvrtkom. Izdvojeno odeljenje u Tupancima, iako je trebalo da bude ugašeno zato što ima svega tri đaka, ipak će nastaviti da radi, jer ovo selo očekuju bolji dani, a samim tim će se rađati i više dece. Zahvaljujemo se svima što smo od Vlade Srbije dobili odobrenje da se afaltira ovaj put. Dosta je urađeno u našoj Mesnoj zajednici, pre mesec dana su i putevi sanirani od poplava i kiša. Za nas meštane ovo mnogo znači, ovaj put nam je nedostajao, ostalo sve imamo”, rekao je predsednik Mesne zajednice Pričević Miloš Pavlović.

pricevic 3
Asfaltiranje puta kroz Pričević, Foto: Željko Bošković

Zoran Bošković iz Pričevića kaže da se na svakom koraku vidi da se rukovodstvo Grada bori za selo i puteve:

“Bez puteva smo vezanih ruku, a nama mnogo znači da nas je posetio gradonačelnik. Do sada niko nije dolazio u selo da pomogne i da vidi kakvo je stanje i kakvi su putevi. Nadam se da će ovakvih puteva biti sve više i da će se više raditi. Mislim da će se to raditi i u drugim selima, mora negde da se počne sa radom, ne mogu svi putevi odjednom. Ovde ima proizvodnje, ima i voća i stočarstva, tako da mislim da je ovo dobar potez što je urađen ovaj put”, istakao je meštanin Zoran Bošković.

“Ovim putem se ide ka trideset kuća, a ima četiri kraka ka zaseocima. Bavimo se poljoprivredom, najviše voćarstvom. Ja imam tri hektara pod voćem i planiram još jedan hektar šljive. Bavim se i stočarstvom, imam deset krava i deset bikova, kao i trideset ovaca. Na ovaj put smo čekali trideset godina”, priča Milan Mitrović, poljoprivrednik iz Pričevića, koji još ne može da poveruje da su konačno dočekali asfalt i do svojih kuća.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je najavio nastavak radova na gradskoj i seoskoj infrastrukturu, jer je Valjevo veliko gradilište. Prvi čovek Valjeva je najavio radove na asflatiranju 1.500 metara Duplih traka i deo Užičkog puta, dve najznačajnije izlazno-ulazne saobraćajnice u Valjevu koje vode ka Beogradu i Užicu.

“Zadovoljan sam zato što se radi u ovom selu u kome žive i rade vredni ljudu. Kao što vidite, ima dosta dece, starijih i hvala Bogu da je tako. Uvek je srpski seljak najbolje znao da napravi srpsku državu i znao je šta treba i kako treba raditi. Pitajte svakog seljaka u Šumadiji, Pomoravlju, valjevskom kraju i znaće da vam kaže kako se država pravi, jer je on tu državu stvarao i širio. Zato, na izvor po vodu i lepo da se vidi da Grad vodi računa o poljoprivredi i selu, a nadam se da će i ovi ljudi umeti da iskoriste na pravi način sve ono što pokušavamo da uradimo za njih”, poručio je danas gradonačelnik Gvozenović tokom obilaska početka radova na asfaltiranju puta u Pričeviću.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *