Danas počinje 35. Valjevo JAZZ FEST

Pod sloganom “Ljuto skovan džez” danas počinje glavni program 35. Valjevo džez festivala, u okviru koga će nastupiti Duško Gojković i Big bend RTS-a, Dragan Ćalina, Sebastijen Zzino, Dimitrije Vasiljević, sastavi “Shalosh” i “Naked”, kao i valjevski muzičari.

Prema rečima umetničkog direktora Milana Nedeljkovića, program će početi koncertom valjevskih bendova pod nazivom “Valjevska odvala”. Zatim će uslediti nastup proslavljenog basiste iz Valjeva Jovana Torbice i Lari Lokvist duo, koje će podržati gost bubnjar Branko Popović, a  biće predstavljen i Uroš Spasojević projekat.

U petak će nam se, nakon nekoliko godina pauze, predstaviti i Big Bend RTS-a na čelu sa Duškom Gojkovićem, a pijanista Dragan Ćalina će sa svojim kvartetom predstaviti svoj još neobjavljeni album.

Posle 12 godina u Srbiji će svirati i čuveni Dimitrije Vasiljević, profesor klavira i kompozicije na Univerzitetu u Nju Orleansu.  U subotu će zajedno sa svojim Njujorškim kvartetom predstaviti album “Accidental nomad”, koji je inače nominovan u četiri kategorije za nagradu “Gremi”.

Iz Francuske nam dolazi Sebastijen Žino i sa svojim kvintetom predstaviće gitarski džipsi stil, dok je poslednji dan festivala, 19. maj, rezervisan za nastup trio “Shalosh” iz Izraela i bend “Naked” koji stižu pravo sa svetske turneje po Izraelu, Brazilu, Čileu, Južnoj Koreji, Indiji, Parizu.

I u okviru glavnog programa ovogodišnjeg Valjevo Jazz Fest-a  organizovano je niz edukativnih radionica koje će održati eminentni umetnici i pedagozi. Cilj radionica je podsticaj i edukacija mladih muzičara, kao i razmena iskustava profesionalnih izvođača.

Cena pojedinačne karte za 17-19. maj je 300 din, a komplet 700 din. Dok je 16. maja ulaz slobodan. Studenti i đaci uz indeks ili knjižicu imaju besplatan ulaz.
RADNO VREME BLAGAJNE CENTRA ZA KULTURU:
Četvrtak 16. maj i petak 17. maj od 09-11h i od 17-20h
Subota 18. maj od 9-11h i od 17-21h
Nedelja 19. maj od 17-20h
VIDIMO SE NA JAZZ FESTU !
Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *