Za SNS 53,9 odsto glasova, SzS pao na 9,8 odsto

Kada bi naredne nedelje bili održani vanredni parlamentarni izbori Srpska napredna stranka ubedljivo bi pobedila sa 53, 9 odsto glasova, pokazuje najnovije istraživanje „Stratedžik marketinga“.Savez za Srbiju u padu sa najslabijim rezultatom u poslednjih šest meseci.

Prema tom istraživanju, sprovedenom 4. i 5. aprila, Savez za Srbiju zabeležio je pad, tako da mu podršku trenutno pruža 9,8 odsto građana, što je njihov najslabiji rezultat u poslednjih šest meseci.

Koalicija okupljena oko Socijalističke partije Srbije beleži 12,2 odsto i nalazi se na drugom mestu iza SNS.

Iznad cenzusa je još samo PSG sa podrškom od 6,2 odsto anketiranih građana Srbije, što je pad u odnosu na prošli mesec kada je imao podršku od skoro devet odsto.

Radikali beleže četiri odsto podrške, dok su svi ostali daleko ispod cenzusa od pet odsto, pokazuje istraživanje koje je rađeno na uzorku od 1 100 građana metodom telefonske ankete.

Predsednik IO SNS Darko Glišić kaže da najnovije istraživanje javnog mnjenja i rast rejtinga SNS pokazuje da građani Srbije ne žele nasilje i prostakluk, već rezultate.

„Rast rejtinga SNS je u direktnoj vezi sa rezultatima koje pravi predsednik stranke i Srbije Aleksnadar Vucić“, ocenio je Darko Glišić.

 

Ostale vesti možete pročitati ovde.

2 Komentara

 1. Lutovac
  April 9, 2019 - 1:31 pm

  SzS ima 57 % podrske kažu lična istraživanja Dragana Jeremića. Jedva čekamo izbore

  Reply
 2. Ivana
  April 9, 2019 - 6:42 pm

  Nije ni čudno kad Vučić luduje po srbiji u kampanji.

  Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *