Davor Štefanek posetio Valjevo

Čelnici Sportskog saveza Srbije predvođeni predsednikom Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem sa svojim saradnicima boravili su juče u Valjevu. Poseta Valjevu deo je sveukupnog obilaska gradova i opština po Srbiji u cilju poboljšanja sportskih uslova u lokalnim sredinama. Predstavnike Sportskog saveza Srbije primili su prof. dr Miroljub Ivanović, član Gradskog veća zadužen za sport, predsednik i član Komisije za sport Miodrag Lazić i Milan Gajić.

Prof. dr Miroljub Ivanović i Davor Štefanek Foto: Kolubarski.info

Davor Štefanek je podsetio da su vraza Sportskog saveza Srbije uvek svima otvorena za konsultacije i pomoć, a sve u cilju razvoja i poboljšanja sporta u Srbiji i smatra da lokalne samouprave treba da konkurišu sa što većim brojem projekata u Ministarstvu omladine i sporta. On je naglasio je da je pre nešto više od godinu dana obećao da će obići svih 156 teritorijalnih saveza i da to i ostvaruje i obilazi mesta po Srbiji kako bi se uverio u pravo stanje stvari.

„Ovo je 110-ta opština koju sam obišao i cilj mi je da se upoznam sa svim ljudima, da uđemo u problematiku kakvu imaju i da rešavamo te probleme. Dosta opština ima problema, ali mogu da kažem da većinski deo opština dobro funkcioniše. Naravno, nama sportistima je potrebno uvek više i u toku godine kada imamo sredstava, nama će opet trebati više. Od kada sam na čelu Sportskog saveza Srbije razmišljam kao funkcioner, a ne kao sportista i znam da je teško obezbediti novac, ali zahvaljujući resornom ministarstvu na čelu sa Vanjom Udovičićem i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dosta novca se odvaja za sport u Srbiji. Nama sportistima, ja sam još uvek aktivni sportista, niko ne traži da im kažemo hvala, nego najbolje hvala je ono što smo uradili prošle godine, a to je da smo osvojili 47 svetskih medalja tako da smo opravdali sva sredstva. Treba ulagati u mlade, decu da jednostavno imamo naslednike. Mi jedino kao Sportski savez šta možemo da pomognemo Valjevu to je da vidimo da ako treba oprema, lopte, rukometni golovi, košarkaške table nabavimo i posebno treba da imamo razgovor sa ljudima koji vode Sportski savez Valjeva i da vidimo kako da im pomognemo“, rekao je Štefanek.

davor stefanek valjevo 2
Štefanek u poseti valjevskoj hali sportova Foto: Željko Bošković

Nakon prijema gosti su zajedno sa svojim domaćinima obišli Halu sportova. U vreme obilaska u hali se održavao trening rukometašica ŽRK „Metalac 2015“.

„Zadovoljan sam kako funkcioniše sport u Valjevu, a videvši na terenu veliki broj devojčica koje treniraju rukomet govori da se u Valjevu dobro radi. Mislim da treba što više dece uključiti u sport, decu sa ulice usmeriti u sportske dvorane, na sportske terene kako bi ih odvojili od tableta, kompjutera i mobilnih telefona“, istakao je Štefanek.

Poseta je završena predavanjem Davora Štefaneka na tribini pod nazivom „Put do vrha Olimpa“.

davor stefanek valjevo 4
Tribina “Put do vrha Olimpa” Foto: Željko Bošković
davor stefanek valjevo 5
Tribina “Put do vrha Olimpa” Foto: Željko Bošković

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *