Od sutra naplata parkiranja u Mionici

U Mionici će od četvrtka, 21. marta, početi naplata parkiranja na javnim parkiralištima u toj varošici. Opštinski parlament je doneo odluku o uvođenju naplate parkiranja na oko 300 parking mesta u cilju smanjenja saobraćajnih problema koji se javljaju kao posedica velikog broja nepropisno parkiranih vozila u centru te varošice. Tako će od sutra svi vozači koji se parkiraju na parkingu na prostoru autobuske stanice, pored zgrade mioničke opštine, u ulicama Čede Protića, Kneza Grbovića, Dr Ljubivoja Mihailovića, Dr Jove Aleksića, kao i u Ulici vojvode Mišića, preko puta zgrade opštine i ispred zgrade JKP “Vodovod Mionica“, i od ulice Dr Jove Aleksića prema Ulici kneza Jovice Milutinovića, morati da plate parkiranje.

Ukupno 259 obeleženih parking mesta biće u režimu crvene zone, bez vremenskog ograničenja. Korišćenje prostora za parkiranje na uređenim i obeleženim parking mestima za parkiranje po satu za putničko vozilo koštaće 24 dinara, dok je cena po danu 110 dinara. Mesečna karta koštaće 1.000 dinara, dok povlašćena stanarska karta, za građane koji žive u ulicima u kojima se naplaćuje parking, cena povlašćenje mesečne karte košta 360 dinara.

„Jedan od problema na koji se žalio veliki broj građana su nepropisno parkirana vozila kako na saobraćajnicama, tako i na trotoarima čime je u velikoj meri bila ugrožena bezbednost svih učesnika u saobraćaju, a posebno pešaka. Do sada su deca, osobe sa invaliditetom i roditelji sa kolicima morali da se kreću saobraćajnicama kako bi zaobišli nepropisno parkirana vozila na trotoaru i samim tim ugrožavali i sebe i druge učesnike u saobraćaju. Ovom merom ćemo sigurno doprineti smanjenju ovih saobraćajnih problema i povećanju bezbednosti svih učesnika u saobraćaju“, rekao je mioničke opštine Boban Janković.

Parkiranje se može platiti kupovinom karata ili slanjem sms poruke sa registarskim brojem tablica na broj 8411 za sat vremena parkiranja, ili na broj 8412 za celodnevnu kartu. Za vozila koja su parkirana u zonskom sistemu parkiranja, ukoliko parkiranje nije plaćeno, naplaćivaće se doplatna karta za parkiranje u iznosu od 600 dinara. Naplatu i kontrolu parkiranja će obavljaće JKP „Vodovod Mionica“.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *