Aleksandar Rajevac dobitnik je Svetosavske nagrade

Direktor ”Valjevske pivare” Aleksandar Rajevac dobitnik je Svetosavske nagrade za 2018. godinu, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Rajevcu je priznanje uručio ministar Mladen Šarčević, u Vladi Srbije na svečanosti povodom obeležavanja Savindana, školske slave.

Kako je navedeno u obraženju Komisije za dodelu ovog prestižnog priznanja, Aleksandar Rajevac, kao generalni direktor ”Valjevske pivare”, dugi niz godina obezbeđuje sredstva za realizaciju manifestacije Kros RTS-a, priredbe koja promoviše zdrav način života, kako među učenicima u Republici Srbiji, tako i među učenicima dopunske škole van granica Srbije.

”Prepoznao je i podržao realizaciju pilot projekta ‘Obrazovni krug’, kao novi oblik učenja na daljinu srpskog i francuskog jezika, kulture, istorije i tradicije za učenike osnovnih škola u Srbiji i učenike koji pohađaju obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u Francuskoj, čija će se realizacija nastaviti i u 2019. godini i proširiti se na italijanski i nemački jezik. Osim toga, inicijator je konkursa za najbolje đake Valjeva i Kolubarskog okruga. Zahvaljujući Aleksandru Rajevcu, ‘Valjevska pivara’ je postala primer društveno odgovornog preduzeća, koje prepoznaje značaj ulaganja u obrazovanje i daje podsticaj i drugim kompanijama ”, navedeno je u odluci o dodeli  Svetosavske nagrade.

Svetosavska nagrada svake godine se dodeljuje zaslužnim pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Ove godine ovo visoko priznanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobilo je 27  pojedinaca i institucija, koji su izabrani među 189 kandidata.

Izvor: Ministarstvo prosvete

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *