(VIDEO) Ulice i putevi valjevskog kraja prohodni

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović obišao je danas sa svojim saradnicima centralne gradske ulice i uverio se da su one očišćene od snega i prohodne za saobraćaj. On je istakao da je zadovoljan radom službi i apelovao na sugrađane da budu posebno oprezni zbog stvaranja leda.

dr slobodan gvozdenovic
Dr Slobodan Gvozdenović, gradonačelnik Valjeva © Željko Bošković

Uprkos snežnim padavinama i niskim temperaturama koje traju već nekoliko dana, gradske ulice i putevi u valjevskom kraju su prohodni. Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je prilikom današnjeg obilaska gradskih ulica rekao da je zadovoljan kako su one očišćene.

„Ove godine smo uveli dvadesetčetvoročasovno dežurstvo svim službama koje su zadužene za čišćenje snega. Na Divčibarama je veliki snežni pokrivač i tamo se čiste putevi koji su u nadležnosti grada, tako da nema većih problema”, rekao je gradonačelnik i dodao da su gradske službe spremne za predstojeće padavine koje su najavljene. On je istakao da će celodnevno dežurstvo zimskih službi ostati na snazi sve dok za to bude postojala potreba i da je to nešto što je karakteristično kada su u pitanju veliki gradovi kao što je Valjevo.

ociscen sneg valjevo 3
Očišćene gradske ulice © Željko Bošković

Gradonačelnik je rekao i da sve autobuske linije funkcionišu bez skraćenja i najavio obilazak seoskih puteva.

“Sve autobuske linije funkcionišu bez skraćenja, na vreme smo počeli, nije bilo krupnih problema. Planiramo da obiđemo lokalne seoske puteve, koji su podjednako važni kao i gradske ulice”, istakao je on i uputio apel sugrađanima da budu posebno oprezni zbog leda.

“Preporučujem oprez sugrađanima, naročito u onim delovima dana kada se uhvati led. U Bolnici, na ortopedskom odeljenju, je povećan broj prijema usled padova, ali nije bilo većih posledica.“

Prema planu, period zimskog održavanja gradskih ulica, lokalnih puteva ali i saobraćajnica na Divčibarama trebalo bi da traje do 31. marta, a ove godine povereno je Građevinskom preduzeću „Ingrap-omni“, koje je, kako se navodi, spremno dočekalo zimsku sezonu.

ociscen sneg valjevo 1
Očišćene gradske ulice © Željko Bošković

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *