2.000 skijaša na Divčibarama za nepune dve sedmice

Za nepune dve sedmice od otvaranja ski sezone, ski stazu “Crni vrh” na Divčibarama posetilo je oko 2.000 skijaša, a najveća posećenost zabeležena je 5. januara kada je u skijanju i snoubordingu uživalo oko 400 ljudi. Kako je i bilo očekivano, najbrojniji su posetioci iz prestonice, a za njima slede gosti iz Novog Sada i Valjeva.

divcibare ski resort 4
Staza Crni vrh na Divčibarama © Divčibare Ski Resort

Menadžer Divčibare Ski Resorta, Andrija Marjanović, veruje da je pred njima jedna od najboljih sezona u smislu posećenosti. Povoljni vremenski uslovi za rad sistema za veštačko osnežavanje ali i snežne padavine prethodnih dana zaslužni su što je trenutna visina snega oko 80 centimetara.

Iz ovog ski centra ističu da je u prazničnim danima zabeležena povećana prodaja dvodnevnih i trodnevnih ski karata, ali da su ipak najprodavanije jednodnevne ski karte. Kao razlog navode geografski položaj ove planine koja je blizu većih gradova, pa se znatan deo posetilaca opredelio za skijanje na jedan dan. Uz to, napominju, da je sve popularnija prodaja tzv. “4 sata vožnje” karata.

divcibare ski resort (1)
Staza Crni vrh na Divčibarama © Divčibare Ski Resort

Osim objekta za iznajmljivanje opreme, na stazi rade škola skijanja za decu i odrasle, kao i ugostiteljski objekat koji je od ove godine i prekriven.

Inače, ski staza „Crni vrh“ dugačka je 850 metara sa visinskom razlikom od 180 metara. Poseduje dvosednu žičaru kapaciteta 1.200 skijaša na sat, a staza po međunarodnoj kategorizaciji ima oznaku crvena i namenjena je veštijim skijašima.

Cena jednodnevne karte kreće se u rasponu od 1.100 do 1.400 dinara, dok su poludnevne od 800 do 1.000 dinara. Za ski kartu od 6 dana potrebno je izdvojiti od 6.000 do 7.300 dinara, a cena ski pass-a za 10 dana u sezoni iznosi od 8.400 do 10.500 dinara. Besplatna vožnja važi za decu uzrasta do 5 godina.

Radno vreme skijališta je svakog dana od 9 do 16 časova.

Više informacija zainteresovani mogu pronaći na sajtu www.divcibareskiresort.com

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *