Aerodrom „Nikola Tesla” donirao računarsku opremu gradu Valjevu

Generalni direktor aerodroma Nikola Tesla Saša Vlaisavljević uručio je danas Gradskoj upravi Valjevo na poklon 10 računara. Kompjutere sa štampačima koristiće Opšta bolnica Valjevo, Domu zdravlja, OŠ “Miloš Marković” Donje Leskovice, Kancelariji za mlade i Gradska uprava.

Prvi čovek grada dr Slobodan Gvozdenović zahvalio se na vrednoj donaciji koja će doprineti poboljšanju kvaliteta usluga zdravstvenih, kulturnih i obrazovnih institucija. Smatra da je ovo samo početak jedne izuzetne saradnje ka ostvarenju zajedničkih ciljeva.

„Veliko mi je zadovoljstvo što mogu danas, da zahvalim direktoru Aerodroma „Nikola Tesla” u Beogradu, gospodinu Saši Vlaisavljeviću, na zaista jednoj lepoj i značajnoj donaciji, koja je danas stigla u Valjevo. Pretpostavljam i nadam se da je ovo tek početak buduće saradnje grada i mene kao gradonačelnika sa tako jednom ozbiljnom i velikom institucijom kao što je Aerodrom. Mislim da je odabir ustanova za ovakvu jednu donaciju prilično bio strog, jer smo gledali da baš oni kojima je to neophodno i koji obavljaju odgovorne poslove i dužnosti, budu opremljeni na adekvatan način i da imaju kvalitetna sredstva za rad “, istakao je gradonačelnik.

U ovogodišnjoj donatorskoj akciji Aerodroma „Nikola Tesla”, posle Majdanpeka i Donjeg Milanovca, Valjevo je izabrano za grad koji će dobiti računarsku opremu radi poboljšanja uslova rada u zdravstvu, kulturi i školstvu.

„Aerodrom „Nikola Tesla” beleži svoje najbolje poslovne rezultate u poslednje četiri godine. Pre samo pet godina, 2013. profit je bio 115 hiljada evra, a sve ostale godine preko 25 miliona evra. Ovo je najbolja godina u istoriji Aerodroma i ove godine profit će sigurno biti preko 28 miliona evra. Prošlih tri-četiri godine bili smo značajni sponzori sportskih udruženja i takmičenja koja su se dešavali u fudbalu, košarci i vaterpolu. Menadžment je odlučio da u prošloj i ovoj godini više ulaže i više pomaže zdravstvu, kulturi i obrazovanju i u tom kontekstu smo danas ovde. Izabrali smo relevantne institucije koje će danas sa nama potpisati ugovor i ja vam želim da u dobroj nadi i veri koristite ova sredstva koja smo danas doneli”, rekao je Vlaisavljević.

1 Komentar

  1. Vlada
    August 25, 2018 - 11:25 pm

    Aerodrom Nikola Tesla je već jednom ranije donirao računarsku opremu Valjevu, tako da ovo nije početak, već nastavak saradnje.

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *