GU: Večeras održan sastanak gradskih službi. Pokrenulo se klizište u Drenajiću.

U Gradskoj upravi večeras je održan sastanak gradskih službi povodom najnovijih dešavanja na području grada Valjeva.

Gradonačelnik Valjeva, dr Slobodan Gvozdenović, govoreći za Radio Valjevo, rekao je da je u zgradi Gradske uprave večeras održan sastanak gradskih službi na kom su prisustvovali predstavnici inspekcijskih službi, komunalne policije te da je napravljen plan da se obiđu Mesna zajednica Rađevo Selo u kojem je najviše štete napravila reka Ljubostinja u svom gornjem delu na širem gradskom području.

poplava 2

Prema rečima prvog čoveka grada, može se desiti da se sutra opet održi Sednica Štaba za vanredne situacije dok će odluku o tome da li će se u još nekim delovima grada Valjeva uvesti vanredna situacija doneti Milan Mihailović. “Milan Mihailović je svakako najkompetentniji čovek koji savetuje mene kao gradonačelnika i Šefa Štaba da li i gde treba uvesti vanrednu situaciju kao i gde treba promptno i odmah reagovati”, rekao je gradonačelnik i dodao da su sve gradske ekipe zajedno sa njim neprestano na terenu i da se obilaze ugrožena područja.

“Čini nam se da je glavni problem krenuo u selu Drenajić gde se pokrenulo jedno klizište gde je u domaćinstvu Milana Starčevića za sada čovek ostao u kući, koliko sam informisan od odbornice gradske Skupštine, gospođe Ane. Tu je u pitanju isto tako i put Suvodanje – Bucure, gde je odnet most preko Suvodanjske reke i isto tako je problem na putu Stave – Drenajić gde su zapušene cevi na samom putu i gde su put i kolovoz prilično oštećeni. Takođe, u selu Kozličić su oštećeni putevi i to u naselju Lozovik i u naselju Grabovac, zatim u selu Kotešici, dok je u selu Kamenici odnet most koji vodi ka Kameničkom jezeru”, izjavio je gradonačelnik za Radio Valjevo.

On je izrazio nadu da će kiša u toku noći i sutrašnjeg dana prestati ali da svakako sve gradske službe zajedno sa predstavnicima gradske vlasti ostaju budne te da će se sutra najkasnije do podneva znati kako će se dalje postupati.

Komentarišući današnju akciju vatrogasno-spasilačnog bataljona, gradonačelnik je rekao da je danas u Popučkama spašena porodica Obradović te da je jedan od ukućana upućen na tretman hitne medicinske pomoći i da je za sada situacija stabilna.

jelena kalat
Jelena Kalat, v.d. direktora JKP “Vidrak”

JKP VIDRK nastavio sa redovnim aktivnostima

Iz Javnog kolumanlnog preduzeća “Vidrak” poručuju da su tokom jučerašnjeg i današnjeg dana bili na raspolaganju u punom kapacitetu. “Sve gradske ulice su očišćene i poslovi iz nadležnosti JKP Vidrak su obavljeni u skladu sa uputstvima sa Štaba za vanredne situacije. JKP VIdrak nastavlja sa redovnim aktivnostima i pratiće odvijanje dalje situacije“, poručuju iz ovog preduzeća.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *