Gradonačelnik obišao ugrožena područja

Grad Valjevo apsolutno drži situaciju pod kontrolom, nakon obilnih kiša u valjevskom kraju, rekao je gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović obilazeći danas radove na putu u selu Belić, koji je potpuno prekinut za saobraćaj.

belici 4

U pet sela valjevskog kraja proglašena je vanredna situacija zbog intenzivnih padavina tokom jula meseca, kada je pričinjena znatna materijalna šteta.

Vanredna situacija proglašena je u naseljenim mestima: Brezovice, Bačevci, Suvodanje, Rebelj i Belići. I kao da julske kiše nisi bile dovoljne, u petak je Valjevo i okolinu zahvatila nezapamćena, jaka kiša koja je prouzrokovala izlivanje inače malih reka Jablanice, Perajice, Krivošije i Rabasa. Poplavljene ulice, regionalni putevi za Beograd i Šabac, ali na žalost i brojna domaćinstva i usevi, kao i odneti putevi, bilans su jučerašnje kiše u Valjevu.

1985 – broj za prijavu štete

Iz Gradske uprave poručuju da svi građani kojima je usled vremenskih nepogoda pričinjena šteta na objektima i infrastrukturi to mogu prijaviti na broj kol centra – 1985.

Gradonačelnik Valjeva dr Slobodan Gvozdenović je u svojstvu Komandanta Štaba za vanredne situacije organizovao hitne mere sanacije štete. Prema njegovim rečima, a u konsultaciji sa Milanom Mihailovićem, načelnikom Odeljenja za vanredne situacije PU Valjevo, u ovom trenutku nema razloga da se vanredna situacija proglasi i na području Rađevog Sela. Gradonačelnik je rekao i da je u stalnom kontaktu sa  Đorđem Maleševićem, direktorom “Erozije” Valjevo, i da je ovo preduzeće već počelo sa otklanjanjem posledica u gornjem toku reke Ljubostinje.

“Mislim da je na Stavama u ovom momentu najzrelija situacija da se možda proglasi vanredna situacija, međutim to ćemo znati nakon sednice Štaba za vanredne situacije koja je zakazana za ponedeljak”, rekao je Gvozdenović i istakao da je potrebno da se što pre uspostave komunikacije prema svim mestima u Mesnoj zajednici Stave koje su u ovom trenutku u prekidu.

Što se tiče Brankovine, gradonačelnik je rekao da je prema informacijama kojima on raspolaže oštećena ambulanta Doma zdravlja te da je deo puta koji vodi ka spomen-kompleksu pod vodom. On je poručio i da će taj deo puta biti saniran u potpunosti i da će se radovi u Brankovini izvoditi sa posebnom pažnjom, što je, kako kaže, poručio i meštanima.

Što se tiče Kozličića, gradonačelnik je rekao da u ovom selu nije došlo do prekida komunikacije ali da je stanje loše te da će odluka o eventualnom proglašenju vanredne situacije i u ovom selu takođe biti doneta u ponedeljak.

milan gajicMilan Gajić, odbornik i predsednik MZ Novo Naselje je rekao da je situacija u ovom naselju bila veoma opasna i da kiša nije ubrzo stala, štete bi bile mnogo veće nego što jesu. Poručio je meštanima ovog dela grada da je mesna zajednica otvorena i da je on lično na raspolaganju 24 sata za prijavu šteta i pomoć građanima.

Komentarišuću pojedine komentare upućene radu gradske vlasti, a koje se odnose na to da li je zaista potrebno proglasiti vanrednu situaciju, gradonačelnik je rekao da takve priče dolaze od strane nekolicine ljudi koji ništa drugo ne rade osim što vode abrove po gradu i bave se intrigama. On je poručio da će se on i dalje baviti građanima i da će nastaviti da im pomaže u svakoj prilici.

belici 2

belici 5belici 3

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

 1. Milena
  July 28, 2018 - 8:41 pm

  Nama je potreban nov put… ovde je voda sve odnela..
  Ne znam ko Sedlare predstavlja u Opstini?
  Resite moj problem molim vas.
  Put je izmedju dva parkinga kod kafane Bora…
  Casno zivim kao gradjanin ovog grada i zaista zelim da pokrenem ljude da dobijemo redovan put…
  Docekacu vas kad god da vidite…

  Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *