Podela penzionerskih kartica u Valjevu

U Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje-Filijali Valjevo počela je od 12. jula podela penzionerskih kartica. Danas su deo kartica penzionerima podelili predstavnici grada Valjeva. U ime gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića, penzionerske kartice su podelili prof.dr Miroljub Ivanović i Dobrosav Janković, članovi Gradskog veća.
Direktor valjevske Filijale RF PIO Ljubiša Damnjanović se zahvalio predstavnicima Grada što su današnjim uručenjem kartica skrenuli pažnju javnosti na ovu aktivnost PIO fonda.


„Mi nastavljamo da delimo 23 hiljade kartica u Valjevu, a isto tako i u okolini. Prilika je da na ovaj način promovišemo i da pozovemo korisnike penzija da svakoga dana od 8 do 15 časova, uz ličnu kartu preuzmu svoje kartice, koje su urađene vrlo kvalitetno od strane Zavoda za izradu novčanica. Penzionerska kartica im je statusni simbol, uz ličnu kartu, da penzioneri više ne nose papirne dokaze, čekove, uverenja da su korisnici penzija. Želeo bih da naglasim, a smatram da je dobra stvar to što smo ovde sa delom gradske vlasti, jeste apel da gradska vlast nastavi sa onim što je započeto oko benefita koje imaju korisnici penzija na kupalištu „Petnica”, u Biblioteci, a moj lični apel na Kulturni centar da korisnici penzija uz ovu karticu mogu pogledati sa popustom neku predstavu ili film. Želimo da ova penzinerska kartica postane senior kartica Valjeva, a isto tako apelujem na društveno odgovorna preduzeća, veletrgovine , veledrogerije da naprave ako imaju za to prostora, da deo marže ili već deo nekog njihovog profita podele sa građanima”, rekao je Ljubiša Damnjanović.
„Gradsko veće je već u ovoj godini, kada smo razgvarali oko izveštaja o radu ustanova, donelo zaključak i predložilo upravnim odborima ustanova na teritoriji grada Valjeva, da izađu u susret licima trećeg doba, odnosno penzonerima. Kada su u pitanju korišćenje usluga u SRC „Petnica”, cena ulaznice za građanstvo je 250 dinara, dok je za penzinere 170 dinara. U narednom periodu naći ćemo mogućnost da se izađe u susret penzinerima, posebno onima koji imaju niska primanja, da koriste usluge Muzeja, Biblioteke i Centra za kulturu”, rekao je član Gradskog veća Dobrosav Janković. On je istakao da u Valjevu već funkcioniše i usluga besplatnog korišćenja gradskog prevoza za starije od 65 godina, a da postoji inicijativa da se to proširi i na prigradski saobraćaj.


Direktor valjevske Filijale RF PIO Ljubiša Damnjanović je obavestio i da je završena aktivnost Fonda za besplatan boravak u banjama. Oko 700 penzionera je apliciralo, a oko 150 naših sugrađana je, nakon sprovedenog konkrusa, dobilo na kućne adrese pozitivan odgovor.
Penzionerske kartice u Valjevu se mogu preuzeti u Filijali RF PIO Valjevo, Prote Mateje 4 ,svakog radnog dana od 8 do 15 časova. Svim korisnicima neophodan je identifikacioni dokument /lična karta ili pasoš/ da bi preuzeli karticu. Nakon izrade i raspodele penzionerskih kartica zatečenim korisnicima penzija, pristupiće se izradi penzionerskih kartica za nove korisnike, koji su uključeni u isplatu posle 26. februara 2018. godine. Porodični penzioneri, roditelji, staratelji i hranitelji prilikom dolaska po penzionersku karticu trebalo bi da ponesu poslednji ček od penzije, odnosno izveštaj korisnika iz banke. Kartice se dodeljuju besplatno, bez naknade, a naplaćivaće se izdavanje duplikata, za one koji izgube karticu.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

1 Komentar

  1. Valjevoo
    July 22, 2018 - 12:04 am

    Bravo

    Reply

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *