Ništa od Poćutinog projekta. Ministar prosvete rekao “NE”

Dragan Jeremić Poćuta, koji od nedavno obavlja posao državnog sekretara na privremeno-povremenim poslovima u Ministarstvu zaštite životne sredine, gostujući nedavno na jednoj lokalnoj televiziji, najavio je posetu ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladena Šarčevića, Valjevu. Tom prilikom Jeremić je bio decidan da će ministar rukovodstvu grada Valjeva saopštiti da se kreće sa realizacijom jednog njegovog (Poćutinog) projekta. 

Iako verovatno ubeđen da je konačno kucnuo čas da se zakorači u realizaciju projekta koji je bezmalo deset puta menjao naziv od TIC do MIC, preko CIC i PIC, stvari po Jeremića nisu krenule baš najidealnije.

Naime, kada je ministar prosvete od gradskog rukovodstva čuo ozbiljnu argumentaciju zbog čega Poćutin projekat TIC MIC CIC PIC nije adekvatan i nužno potreban gradu, te čuo druge, svakako umesnije, predloge, postignuti su drugi dogovori. Jedan od njih je da će u prostoru Osnovne škole “Milovan Glišić” biti napravljeno novo obdanište koje je preko potrebno gradu Valjevu. Na taj način pusti Jeremićevi eksperimenti stavljeni su ad acta tako da se u ovom trenutku CIC MIC TIC PIC projektom niko neće baviti.

Osim toga, postignut je dogovor da se u prostorijama bivšeg hotela “Jablanica” napravi novi internat, dok će višak prostora u školama biti namenjen edukativnom centru za prosvetne radnike.

Ono što je svakako ostavilo najveći utisak posete ministra Šarčevića jeste i to što je ministar najvišom ocenom ocenio valjevske škole, njihovu opremu, stručnost ali i odnos grada prema obrazovanju.

Inače, ova poseta ministra Šarčevića bila je blagovremeno najavljena i izvršena je u apsolutnoj koordinaciji sa protokolom i kabinetom ministra, a u Gradskoj upravi očekuju da će ona doneti maksmalne benefite gradu Valjevu.

Poćuta na probnom radu

Kako saznajemo iz izvora bliskih SPS-u, Jeremić je još iz prethodnog perioda sve nade polagao u realizaciju ovog projekta. Neki njegovi saborci slažu se da je na sve načine pokušao da iskoristi trenutnu poziciju državnog sekretara da demagogijom potpali one manje upućene i ubedi ih da su njegovi “CIC MIC TIC PIC” projekti idealni za Valjevo. Mnogi smatraju i da će Poćuta svoju novu funkciju maksimalno koristiti kako bi uticao da neki njegovi projekti makar negde ugledaju svetlo dana posebno imajući u vidu da je ovaj Poćutanac na probnom radu u ministarstvu i da vreme na koje je postavljen neumitno teče. Naime, malo ko od Valjevaca zna da je Jeremić potpisao ugovor o privremeno-povremenim poslovima na svega tri meseca nakog čega će se odlučivati hoće li i dalje biti na toj poziciji.

Poćutina bahatost i na mestu državnog sekretara

Izgleda da Poćuta nije najbolje razumeo suštinu novog radnog mesta. Koliko istine ima u tome, pokazuje i činjenica da je Poćuta nedavno jednom lokalnom funkcioneru, nakon što ga je ovaj kao državnog sekretara u ministarstvu zaštite životne sredine čiji resor i jeste lokalna samouprava, pozvao da dođe u njihov grad, rekao kako mu ne pada na pamet da nekim tamo lokalnim odbornicima priča o aerozagađenju.

Dakle, ne samo da ga ne interesuje da se bavi poslovima iz svoje nadležnosti, Poćuta nije naročito zainteresovan ni da komunicira sa predstavnicima lokalne samouprave. Ali, ono na šta zapravo uvek jeste spreman, to je da na sve moguće načine pokušava da utiče da se “njegovi” projekti realizuju po svaku cenu.

Ko laže taj i …

Brojne su bile situacije u kojima smo se mogli uveriti da li i koliko istine ima u izjavama Dragana Jeremića Poćute. No, jedna je svakako za Oskara.

Prilikom svog oproštajnog govora za skupštinskom govornicom koji je trajao bezmalo dvadeset minuta, od Jeremića smo mogli čuti šta sve nije uradio za svog mandata. To smo, istina, znali, i bez da ga slušamo. No, dobro. Osim toga, sa govornice nam je poručio i da u Poćuti žive divni ljudi (od kojih se on, čini se, malo distancirao od kada ga je Slavica Caca Vujanac izvukla iz majice Če Gevare pa tako od seljaka napravila respektabilnog političara).

(FOTO) SLAVICA CACA VUJANAC ZA DRAGANA JEREMIĆA: Bio je seljak u majici Če Gevare. Od njega sam napravila respektabilnog političara!

Međutim, Poćuta je, valjda želeći da bude hrabar, stao našoj redakciji na crtu pa nam je “odbrusio” kako je sporna situacija sa bahatom vožnjom o kojoj je KOLUBARSKI.INFO nedavno pisao nastala 2014. godine u vreme poplava (?!).

Istine radi, poplave o kojima Poćuta govori su bile u proleće 2014. godine, a bahata vožnja se na ulicama Valjeva odigravala dana 21.12.2014. godine. Dakle, Poćuta je po ko zna koji put svesno za skupštinskom govornicom iznosio neistine i u direktnom TV i radio prenosu obmanjivao građane Valjeva. Da, baš one građane koji su od svojih usta odvojili da se plate njegove kazne za bahatu vožnju ali i sve druge kazne! Koliko je ukupno novca Grad Valjevo iz svog budžeta morao da izdvoji na plaćanje Poćutinih kazni, naši čitaoci će uskoro imati prilike da saznaju.

Ono što ostaje kao najveći utisak to je da funkcioner koji svesno obmanjuje građane Valjeva iznoseći neistine za skupštinskom govornicom može biti spreman i na razne druge stvari zarad lične promocije i sopstvene dobrobiti.

A ko laže, taj i …

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *